Ny krog, storvarsel och avvisning

Motala får ett nytt dansgolv, Norrköping får ett nytt stödboende, och Skatteverkets generaldirektör får sparken. Här är några av torsdagens nyheter i länet och landet.

23 februari 2017 22:35

LOKALT

Motala får en ny nattklubb, kanske redan i mitten av mars. Nya "Whoop"ska ha dansgolv, restaurang, uteservering och vinterträdgård. Bakom nattklubben står en välkänd krogkung.

I Boxholmvarslades 37 personer om uppsägning från sågverket Rörvik Timber. "En tryckt stämning" enligt företagets vd.

I Linköpingdömdes en 65-årig företagare på torsdagen för bokföringsbrott. I tre år undanhöll företagaren intäkter för Skatteverket. Sedan kom myndigheten på kontroll och fusket avslöjades.

I Linköping måste räddningstjänsten rycka ut och såga loss en pojke som fastnat i en ställning i en McDonalds-restaurang.

Norrköping får ett nytt bostadsområde med nära 400 bostäder, skolor och äldreboenden. Nu finns planerna för Sandbyhov att tycka till om.

Samtidigt får Norrköping ett nytt stödboende: Hotell Kneippen, som tidigare varit HVB-hem för asylsökande, ändrar nu inriktning och vill bli stödboende för ungdomar från konfliktfyllda miljöer.

I Vadstenaflyttade gästarbetare motvilligt från sin campingplats i hamnen, efter tillsägelse från polisen.

I Åtvidaberg stals den så kallade Rödstensgubben – Östergötlands mest kända fallossymbol – ännu en gång. Men sedan kom stenarna tillbaka.

INRIKES

På torsdagen fick Skatteverkets generaldirektör sparken. Häromdagen kom det fram att han agerat ombud för sin särbo som inte ville betala en faktura. Men hans chef hade tänkt sparka honom redan tidigare, hävdade hon i intervjuer.

Fackförbundet Transport demonstrerade utanför åtta Ikea-varuhus i protest mot att Ikea anlitar företag som betalar sina chaufförer usla löner och låter dem bo i lastbilarna i veckor i sträck.

I Trelleborg måste polisen omhänderta tre krokodiler under torsdagen. Även pytonormar, en sköldpadda och fiskar måste omhändertas.

UTRIKES

I den irakiska staden Mosul sitter nu 800 000 människor, de flesta äldre och barn, instängda medan irakiska styrkor lyckats inta stadens viktiga flygplats. "Fullständigt hjälplösa" sa Thair Ismail, konfliktexpert på Palmecentret.

USA:s president Donald Trump fortsatte att uppröra andra länders ledare. I Mexiko framförde utrikesminister Luis Videgaray att mexikaner är "irriterande och oroliga" över Trumps politik och i Sverige planerar regeringen en debattartikel i Wall Street Journal för att ge en motbild till Trumps påståenden om Sverige.

SPORT

Boxaren Maryam Al-Azawi från Norrköping nekas att gå matcher om hon inte visar knäna. Regler som inte tillför sporten något, menar Maryam.

LHC vann stort mot Örebro och spelade effektivt, smart och snyggt, skriver John Senewiratne från matchen.

I skid-VM gick guldet till Norge. Det svenska medaljhoppet föll i fristilssprinten. Stina Nilsson fastnade i en rysk konkurrent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa