Krogkung storsatsar på ny nattklubb

Snart öppnar en ny krogverksamhet på Bispmotalagatan. Det nya utestället med namnet "Whoop" beräknas kunna slå upp sina portar i mitten av mars.

23 februari 2017 18:00

Bakom konceptet står krögaren Josef Soner. Och han har stora planer för sin nya Motalakrog. Storsatsningen kommer att bestå av en ny nattklubbsverksamhet, en större uteservering och en restaurangavdelning med fokus på medelhavsinspirerad mat och vedugnsbakad pizza.

– Det här ska bli lite annorlunda. Tidigare har det ju varit pub- och restaurangverksamhet här. Men nu vill vi ta ett steg till och även öppna upp en nattklubb här, säger Soner.

– Även vår vinterträdgård kommer att bli någontingt helt nytt. Vi kommer även att hålla en uteservering öppen under sommartid, tillägger han.

För tillfället håller Josef Soner och hans kollega Nor Alajehji på att renovera lokalen så att den ska se förstklassig ut när verksamheten sedermera ska invigas.

– Det kommer att bli stora förändringar. Vi planerar även att ha öppet sju dagar i veckan, året om. Vi kommer att satsa fullt ut på detta, säger Soner.

– Just nu väntar vi bara på att få tillstånd. I övrigt är det mesta klart. Vi hoppas kunna slå upp portarna i mitten av mars.

Deras ambition är även att nattklubbsverksamheten ska ha något längre öppettider än vad som är vanligt förekommande i Motala.

– Vi för just nu diskussioner om att nattklubben ska kunna hållas öppen till klockan 03. Detta för att kunna konkurrera med Linköping, framför allt under sommartid, säger Soner.

Nyanställningar kommer det också att bli tal om vid den nya krogverksamheten.

– Vi vill anställa fyra personer i ett initialt skede och på helgerna kanske det kan bli tio personer som jobbar, säger Josef Soner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman

Ämnen du kan följa