Skriv en insändare

Vill du skriva en insändare? Mejla till insandare@corren.se eller använd formuläret nedan.

Tyck till!2020-04-06 20:13

Använder du formuläret behöver du som inloggad prenumerant bara fylla i formuläret. Vill du skriva ändå så skapa ett konto. Du har fortfarande möjlighet att använda en signatur om din insändare publiceras.

Vi har satt upp följande regler för att bli publicerad:

Vi prioriterar lokala och aktuella inlägg. Innehållet ska vara argumenterande och underbyggt av fakta. Texten får inte innehålla angrepp på personer, förtal eller förolämpningar. Skriv i god ton.   
Vi ger förtur åt insändare undertecknade med namn. Inlägg som är svar på insändare undertecknade av namngiven person måste undertecknas med namn om de innehåller kritik mot skribenten.

Det går bra att använda signatur, men redaktionen måste ha skribentens namn, adress och mobilnummer för att vi vid behov ska kunna kontrollera skribentens identitet. I de fall det finns konkreta förslag eller frågor till politiker, myndigheter eller företag så söker redaktören svar vid behov.

De textlängder vi använder oss av är 2500, 1600, 800 och 450 tecken inklusive mellanslag. Vi förbehåller oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik, men kom gärna med ett eget rubrikförslag.

Vi förbehåller oss rätten att inte publicera allt inskickat material. Det är upp till redaktören att se till att urvalet blir så relevant och intressant som möjligt, liksom att sätta stopp för ett pågående replikskifte.

Med tanke på hur stort inflödet är kan vi inte svara alla skribenter.

Insändarskribenten omfattas av källskyddet.