Skriv en insändare

Välkommen att skriva en insändare i tidningen och på corren.se.

Opinionsmaterialet är en del av det demokratiska uppdraget som det innebär att driva en tidning. Varje dag jobbar vår insändar- och debattredaktör med att vaska fram guldkornen så att du som läsare får ett innehåll som är så aktuellt och relevant som möjligt.  

Vi har satt upp följande regler för att bli publicerad på Corren.se och i tidningen: 
Vi prioriterar lokala och aktuella inlägg. Innehållet ska vara argumenterande och underbyggt av fakta. Texten får inte innehålla angrepp på personer, förtal eller förolämpningar. Skriv i god ton.   
Vi ger förtur åt insändare undertecknade med namn. Inlägg som är svar på insändare undertecknade av namngiven person måste undertecknas med namn om de innehåller kritik mot skribenten. 

Det går bra att använda signatur, men redaktionen måste ha skribentens namn, adress och mobilnummer för att vi vid behov ska kunna kontrollera skribentens identitet. I de fall det finns konkreta förslag eller frågor till politiker, myndigheter eller företag så söker redaktören svar vid behov. 

De textlängder vi använder oss av är 2500, 1600, 800 och 450 tecken inklusive mellanslag. Vi förbehåller oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik, men kom gärna med ett eget rubrikförslag. 

Mejla din insändare till insandare@corren.se eller använd formuläret här på sidan. Texter kan publiceras både i papperstidningen och på corren.se eller enbart på corren.se  

Vi förbehåller oss rätten att inte publicera allt inskickat material. Det är upp till redaktören att se till att urvalet blir så relevant och intressant som möjligt, liksom att sätta stopp för ett pågående replikskifte. 

Med tanke på hur stort inflödet är kan vi inte svara alla skribenter. Däremot får du ett automatiskt mejl som ett kvitto att din insändare har kommit fram. 

Insändarskribenten omfattas av källskyddet. 

Vårt insändarmaterial är öppet på Corren.se. Dela gärna för en livlig debatt! 

Välkommen med din insändare! 

Maria Kustvik, chefredaktör Corren