Här kan du skicka in en debattartikel

Välkommen att skriva ett debattinlägg i tidningen och på corren.se.

Opinionsmaterialet är en del av det demokratiska uppdraget som det innebär att driva en tidning. Varje dag jobbar vår insändar- och debattredaktör med att vaska fram guldkornen så att du som läsare får ett innehåll som är så aktuellt och relevant som möjligt.  

Vi har satt upp följande regler för att bli publicerad på Corren.se och i tidningen: 
Vi prioriterar lokala och aktuella debattartiklar. Innehållet ska vara skrivet i god ton, vara argumenterande och väl underbyggt av fakta och ha en tydlig slutsats. En debattrunda består oftast av debattinlägg, replik och slutreplik.  

Vi prioriterar artiklar från forskare, politiska partier, intresseorganisationer och föreningar. Texten får inte innehålla angrepp på personer, förtal eller förolämpningar.  
 

De textlängder vi använder oss av är 3500 och 2500 tecken inklusive mellanslag. Vi förbehåller oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik, men kom gärna med ett eget rubrikförslag. 

Logga in och skriv din debattartikel i formuläret här på sidan, eller mejl till debatt@corren.se. Texter kan publiceras både i papperstidningen och på corren.se eller enbart på corren.se samt på övriga NTM Media-sajter I Östergötland.

Ange tydligt vem som är avsändare. Om du har något partipolitiskt engagemang utöver din vanliga yrkesroll så vill vi att du anger det. Anonyma debattartiklar publiceras inte.  

Vi förbehåller oss rätten att inte publicera allt inskickat material. Det är upp till redaktören att se till att urvalet blir så relevant och intressant som möjligt, liksom att sätta stopp för ett pågående replikskifte. 

Du får ett automatiskt mejl som kvitto att din insändare har kommit fram. Vi arbetar aktivt med att ge dig besked om din debattartikel kommer att publiceras eller inte. 

Våra debattartiklar är öppna på Corren.se. Dela gärna för en livlig debatt! 

Christer Kustvik, chefredaktör Corren