Advokaten: Domen ska överklagas

Huvudmannen dömdes till fängelse för grov smuggling. Men domen kommer att överklagas, säger mannens advokat, Mats Tornéus.

17 januari 2017 15:00

Linköpings tingsrätt pekar i domen ut den 51-årige bussföretagaren som direkt inblandad i den omfattande smugglingen av alkohol från Tyskland till Sverige. Han döms till fängelse i två och ett halvt år för grov smuggling och grov olovlig försäljning av alkohol.

– Det är en mycket sträng dom, säger 51-åringens advokat, Mats Tornéus och fortsätter:

– Jag har varit i kontakt med min klient och han känner att han är oskyldig till det som påstås. Han har därför gett mig i uppdrag att överklaga domen. Det saknas bevisning för en fällande dom.

Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh var på tisdagen desto mer nöjd med domen.

– Att 18 av 19 åtalade döms är jag nöjd med, även om jag hade yrkat på längre fängelsestraff för några av de åtalade. Tingsrätten har förstått svårigheterna med att komma till lagföring i ett sådant här mål. Domstolen har förstått verksamhetens omfattning och struktur.

Eva Nemec Nordh har inga planer på att självständigt överklaga domen. Skulle någon av de tilltalade välja att överklaga kan det dock bli aktuellt med ett anslutningsöverklagande.

LÄS OCKSÅ: Här stoppas tre ton alkohol

Bussresenärer åtalas för smuggling

Här landar spritbussarna på Asks bord

Åtalas för grov smuggling

Svårare smuggla med spritbussar

Smugglarnas tyska öl säljer bra i länet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa