För några veckor sedan gick jag och min sambo en barrunda.
Vi började på Kusinen, den nyöppnade cocktailbaren med asiatisk streetfood. Det är makarna Dahlboms backficka till restaurangen som delar deras efternamn.
Därefter gick vi över ån och in på ÖK smak och tak. I deras lounge blev vi serverade drinkar av Andy Watson Calderon som nyligen kammade hem titeln som världens bästa bartender. Ja, det är faktiskt sant.
Sista stoppet blev på Brasserie Grand. Ågatans nya nöjespalats som både inrymmer restaurang, bar och nattklubb. En lördagskväll behöver man inte gå in på klubben för att känna pulsen. Matsalen och den långa baren kokar den med.
Under året har jag skrivit serien "Den lokala matkulturen". Jag har besökt krogar, bagerier och caféer. Det har varit roligt att få skildra stans matscen, som ständigt förändras. Det är svårt att inte imponeras när vi träffar lokala krögare som brinner för hantverket. Som Andreas Landén på Restaurang Jord, Serge Le Normand på Bageri Normandie eller Dimitrios Efthimious på Ammos creperi. För att bara nämna några.
Med alla dessa upplevelser i bagaget så blir jag upprörd när jag hör den trötta frasen "Det finns inga bra restauranger i Linköping".
Visst är smaken som baken, och jag förstår att mina smaklökar inte är allsmäktiga. Men jag har svårt att tro att de som är missnöjda med utbudet faktiskt har varit på alla nya, och gamla, matställen som stan har att erbjuda. Ingen av krogarna på barrundan är mer än drygt ett år gammal. Och gamla klassiker som Parisien i Vasastan lever kvar.
När man är ute en lördag är det ofta fullt på restaurangerna. Så det verkar som att ganska många fler än jag ändå förstått att Linköping kan mat. Men ändå lever skepticismen kvar.
Som läget är nu tror jag att alla besökare är värdefulla. Mat ute är för många en lyx som kanske prioriteras bort när el- och matpriser stiger. Men ni som har möjlighet: se till att besöka våra krogar så att de som kämpat sig genom pandemin klarar också denna kris.
Jag kommer fortsätta utforska den lokala matkulturen, och du kommer att få följa med. Är det någon speciell restaurang eller producent du är nyfiken på att läsa om? Tveka inte att höra av dig! Och så hoppas jag att vi ses någon kväll på stan.
Och kom inte till mig och säg att det inte finns några bra restauranger i Linköping.