Avslöjar: Backen är klar för LHC

Här är Linköping HC:s senaste värvning. Backen Anton Mylläri hämtas från Malmö.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

ishockey2019-05-02 17:35

LÄS MER: LHC:s besked – om backstjärnan

LÄS MER: Perssons besked – efter värvningarna

Värvningen har inte bekräftats och general managern Niklas Persson har inga kommentarer, men enligt vad Sporten erfar från säkra källor är övergången helt klar. Han plockas in för att få in mer fysik och muskler på backsidan – och för att ta över den roll som Anton Karlsson och även Almen Bibic har haft.

Det handlar alltså inte om att ersätta stjärnan Lukas Bengtsson, som med största säkerhet hamnar i KHL.

Den värvningen återstår fortfarande att göra.

Anton Mylläri kommer att presenteras någon gång under de närmaste dagarna.

28-årige doldisen – vars pappa Leo tidigare var förbundskapten i brottning – ansågs vara ett jättelöfte som ung och fanns med i de olika ungdomslandslagen. Men utvecklingen stannade av och Västeråskillen hamnade i allsvenskan, division 1 och i Danmark. Men nu har han två säsonger som ordinarie i Malmö bakom sig där han under den senaste spelade 42 matcher och svarade för elva poäng i SHL.

Nu gick kontraktet ut för den defensivinriktade och tuffe försvararen och då blev det ingen fortsättning. I stället flyttar 186 centimeter och 94 kilo Mylläri från Skåne till Östergötland där tanken är att han ska få en viktig roll i främst defensiva situationer, som numerära underlägen och liknande.

Under slutspelet nyligen var han avstängd i tre matcher efter en incident med Frölundas Ryan Lasch.

LÄS MER: Backen klar för LHC

LÄS MER: Klart: Forwarden tillbaka i LHC

Därmed har LHC följande backar klara: Anton Mylläri, Eddie Larsson, Mattias Bäckman, Hampus Larsson, Adam Ginning, Max Lindroth, Simon Lundmark och Anton Björkman. Ytterligare en back ska in för att ta över Lukas Bengtssons offensiva roll och som vi berättade häromdagen talar det mesta för att det blir ett utländskt namn. Som det ser ut nu blir Mylläri och Larsson, båda födda 1991, åldermän i försvaret.

Parallellt pågår fortfarande centerjakten. Svenska spelmotorer av hög klass är en bristvara i SHL för tillfället och utöver LHC är ytterligare ett stort antal klubbar på jakt efter toppförstärkningar på centersidan. Det är ingen vågad gissning att även Brynäs, Skellefteå och Örebro söker efter förstacentrar. Nykomlingarna Leksand och Oskarshamn likaså. Växjö är garanterat också ute efter att hitta mer spets och Färjestad hoppas få in Victor Ejdsell.

Sporten vet att LHC varit i kontakt med Moras kanadensare Andrew Rowe, men på torsdagen presenterades han som klar för schweiziska Rapperswil. Växjös landslagscenter Linus Fröberg finns på marknaden, men uppges vara nära KHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!