Backen klar för spel i LHC

Här är LHC:s sista påskpresent till fansen: Timrås lagkapten Hampus Larsson är klar för klubben.

22 april 2019 12:58

Det har under påskhelgen spekulerats om namn som Jonas Junland och Klas Dahlbeck, men det blev alltså Hampus Larsson. Sporten har tidigare skrivit om LHC:s intresse för 24-åringen och nu är det klart.

– Det känns jättekul och motiverande. Jag fick en riktigt bra känsla när jag besökte klubben och staden, och det känns som att LHC är en bra organisation. Jag hoppas kunna bidra till LHC:s framgångar och utveckla mitt eget spel ytterligare framöver, säger han till LHC:s webbplats.

Linköping HC har undet påskhelgen presenterat två nyförvärv inför kommande säsong – och båda från Timrå, som rasade ur högsta serien och får börja om i allsvenskan. På söndagen blev det klart att Henrik Törnqvist återvänder till LHC och på annandagen bekräftades att Hampus Larsson är klar för klubben.

Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt som gäller till och med våren 2021.

Sedan tidigare har LHC, utöver ovannämnde Törnqvist, gjort klart med backen Max Lindroth från Tingsryd och centern Mikael Frycklund från Västerås.

Hampus Larsson är bördig från Eskilstuna, men spelade i Västerås under hela sin juniortid innan han flyttade till Timrå. I två säsonger har han också varit lagkapten i lagets med- och motgångar.

SHL:s yngste lagkapten svarade under den gångna säsongen för 16 poäng på 52 matcher och snittade 21 minuter per match på isen. LHC:s general manager Niklas Persson vill bygga mer svenskt och med rätt karaktärer och Larsson anses passa mycket väl in på den profilen.

– Det känns väldigt bra att välkomna Hampus. Jag har följt honom under de senaste åren och det är en spelare som jag verkligen gillar. Han är rörlig och bra på skridskorna, trygg med pucken och sprider ett lugn omkring sig som jag uppskattar, säger LHC:s general manager Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten Rebecca Candevi