LHC:s besked – om backstjärnan

Nu bekräftar LHC att klubben inte längre räknar med Lukas Bengtsson till nästa säsong. "Det är bara bonus om han blir kvar", säger general managern Niklas Persson.

1 maj 2019 19:00

LÄS MER: Uppgift: Klart att han lämnar LHC

Sporten har tidigare berättat att backstjärnan i sitt kontrakt med Linköping HC har en klausul som ger honom rätt att fram till 15 maj bryta för spel i ryska ligan KHL och att det finns konkret intresse från flera klubbar. Under valborgsmässoaftonen uppgav välunderrättade bloggaren Mrmadhawk.se att klausulen kommer att utnyttjas – och att Lukas Bengtsson därmed snart är förlorad för LHC.

Uppgifter som Sporten strax senare kunde bekräfta.

Niklas Persson ville inte kommentera läget då, men nu säger han:

– Jag räknar inte med Lukas. Tyvärr. Det är bara bonus om han blir kvar.

LÄS MER: "De ser mig som topp sex-spelare"

Hoppet är inte helt ute förrän klausulen är aktiverad och kontrakt skrivet med någon annan klubb. Men det är en tidsfråga och LHC har startat jakten efter en ersättare som kan ta över rollen som förstaback. Bengtsson har helt enkelt varit för bra för lagets bästa. Med största säkerhet kommer ersättaren att hämtas utomlands.

– Det finns väl fortfarande något svenskt namn som skulle kunna bli aktuellt, men det är högst troligt att det blir ett utländskt namn, säger Niklas Persson.

En viss tröst för LHC är att klubben enligt klausulen har rätt till en viss ersättning, eller övergångssumma om ni så vill, om kontraktet bryts.

– Men det är inte i närheten av vad Lukas är värd. Det förstår alla att han blir svår att ersätta.

En offensiv back, Chad Billins, har redan lämnat LHC och tanken var att Lukas Bengtsson skulle få en ännu större roll till hösten. Ett bekymmer där att även Mattias Bäckman är ett frågetecken på grund av sin långvariga skada.

– Där ser det ändå positivt ut. Det går sakta men säkert framåt och förhoppningen är att Mattias ska vara tillbaka i kollektiv träning efter semestern, säger Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten