Perssons besked – efter värvningarna

Två centrar av klass ska in. Sedan kan LHC-truppen vara klar – om backstjärnorna Lukas Bengtsson stannar och Mattias Bäckman håller.

22 april 2019 18:00

Linköping HC bjöd på dubbla påskpresenter till fansen. Båda från degraderade Timrå.

Först presenterades att poängstarke forwarden Henrik Törnqvist återvänder och har skrivit på ett treårskontrakt. Sedan bekräftades värvningen av backen och lagkaptenen Hampus Larsson. Ovannämnde Perssons första lagbygge klarnar mer och mer, men fortfarande återstår två viktiga pusselbitar i form av två centrar tänkta för toppkedjorna. Sedan blir det troligen inget mer nytt.

– Centrarna är huvudfokus just nu. Det finns några frågetecken på backsidan, men om allt går som vi vill tycker jag att vi är bra rustade där, säger Niklas Persson.

Frågetecknen stavas Lukas Bengtsson och Mattias Bäckman. Den förre kommer med största säkerhet att uppvaktas av penningstarka KHL-klubbar och har i ytterligare några veckor en klausul som ger honom rätt att bryta avtalet för en flytt österut. Samtidigt kämpar Bäckman för att komma tillbaka efter en minst sagt skadefylld säsong.

Niklas Persson säger:

– Vi har tappat Chad (Billins) och inte ersatt honom rakt av. Där räknar jag med att Lukas och Mattias ska få ta ett ännu större offensivt ansvar.

I klartext: kommer Bengtsson och Bäckman till spel väljer LHC av allt att döma att gå in i säsongen med den backbesättning som på måndagen spetsades med Hampus Larsson. 24-åringen har i två säsonger varit lagkapten i Timrå och anses både spel- och karaktärsmässigt passa väl in i nybygget.

– Jag har haft koll på honom under några år nu. Han är redan bra och kommer att bli ännu bättre, säger Niklas Persson.

Han hoppas också att Henrik Törnqvist ska ta ytterligare kliv när han nu återvänder efter en mycket stark vinter och vår där han i bottenlaget Timrå noterades för hela 40 poäng på 58 matcher.

– Jag hoppas och tror att han ska visa sina offensiva kvaliteter mer än vad han gjort tidigare i LHC. Det är en annan spelare med ett helt annat självförtroende som kommer tillbaka. Båda de här killarna hade andra alternativ, men valde oss. Spännande spelare i bra ålder, säger Niklas Persson.

Med ytterligare två centervärvningar och talangen Arvid Costmar uppflyttad i A-truppen innehåller LHC-truppen sexton anfallare. Men så många kommer inte att vara kvar.

– Nej, så många blir det inte. Inte femton heller, det kan jag säga. Men vi behöver vara ganska många från start och så får det bli en kamp om platserna, säger Persson.

Det ryktas en del om att ni kan bryta kontraktet med Joe Whitney.

– Vi har hela tiden sagt att vi analyserar allt, men det finns inget nytt just nu, säger LHC-basen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten