– Vilket daltande från länsstyrelsen. Det är uppenbart att man försöker skydda den angripande hunden och inte de som angrips, vilket är rent ut sagt skamligt.
– Jag har blivit biten ett par gånger av okopplade hundar och det är väl bara en tidsfråga innan det händer igen.
Vår granskning av hundattacker i länet har avslöjat att många hundägare struntar i länsstyrelsens krav på koppel, munkorg eller lydnadskurs. Och att deras hundar därför biter nya människor eller hundar.
En majoritet av de anmälda hundägarna bryter dessutom mot andra lagar: De är bland annat dömda för allvarlig brottslighet som rån, grov misshandel, sexuella övergrepp, penningtvätt och narkotikabrott.
Många läsare tycker att lagen är tydlig, men de vill se kraftfullare påföljder mot hundägare som bryter mot lagen:
– Ett enda angrepp från en hund på ett annat djur eller människa så ska den avlivas direkt och utan snack, anser en läsare.
Länsstyrelsens handläggare har berättat att tillsynslagen fungerar som en trappa. Handläggarna ska vidta minsta möjliga åtgärd, det vill säga börja med en tillsägelse och sedan koppeltvång.
Flera läsare har reagerat över just det här.
– En hundägare som har en aggressiv hund som skadat andra bör inte få mer än en varning, om ens det, när det händer så allvarliga incidenter. Därefter bör hunden avlivas. Det är ju inte meningen att man ska behöva vara rädd som människa när man är ute och går.
Andra reagerar på vår skildring av hur offrens bettskador blir allvarliga, svårläkta, infekterade och kräver både specialistsjukvård och vård vid vårdcentraler. Ägare till skadade hundar tvingas ofta bekosta veterinärvård själva.
– Vem betalar för alla dessa sjukhusbesök och alla sjukskrivningar? Går det på ägarens hundförsäkring på något sätt?
Flera läsare har reagerat på vår senaste artikel där vi berättade att länsstyrelserna omhändertar aggressiva och bitande hundar och sedan annonserar ut dem till nya köpare för ett lågt pris.
En man berättar att hans hund blev attackerad av en hund av kamphundstyp så illa att veterinärkostnaderna skenade och till sist var avlivning det enda alternativet. När han gick in på länsstyrelsens hemsida för att göra en anmälan om attacken fick han syn på en annons om en kull valpar av samma typ av ras.
– Det stod att nya ägare måste vara medvetna om att det här är en krävande ras. Men jag anser att länsstyrelsen skulle ha avlivat de här hundarna istället för att sälja, för att i förlängningen slippa få in anmälningar om att de skadat människor och djur, säger han.
I vår granskning av 61 hundattacker i länet har vi kunnat visa att hundar av kamphundstyp, eller hundar som är blandraser där kamphundsraser ingår, är överrepresenterade. Och flera av läsarberättelserna handlar om just hundar av kamphundstyp som har attackerat.
En del läsare tycker att vissa kamphundsraser borde förbjudas - men framför allt är det tydligt att läsarna har fått nog av hundägare som inte ansvarar för sina djur, oavsett ras.
– Om alla kunde följa lokala ordningsföreskrifter och hålla sina hundar kopplade så skulle det mesta av sånt här inte hända. De gånger jag har blivit biten blev jag mest paff - för att ägarna inte brydde sig ett skit om hur det gick för mig med blodig arm eller ben och trasiga kläder.