Tillbaka i LHC – tränar med juniorlaget

Oönskade LHC-backen Patrick Mullen är tillbaka i Linköping – och tränar med juniorlaget.

17 september 2018 13:30

LÄS MER:"LHC kommer överraska"

LÄS MER: Ungdomarna stormar fram

– Han har nyligen bytt agent och förhoppningen är att det ska lösa sig inom kort. Vi har verkligen legat på och försökt att hjälpa till för att hitta en ny klubb. Det har redan tagit alldeles för lång tid, säger Fredrik Emvall, general managern.

Amerikanske backen värvades till LHC inför förra säsongen, men gjorde ett blekt intryck och innan transferfönstret stängde lånades 32-åringen ut till tyska Adler Mannheim. Trots ett år kvar på kontraktet har det varit klart länge att han inte skulle få plats i årets LHC-trupp. Men fortfarande är ingen ny klubbadress klar.

Häromdagen framkom uppgifter om en övergång till SHL-konkurrenten Mora, men så verkar det inte bli. I väntan på ny klubb, och för att säkerställa att han är i form när det nu blir klubbyte, har LHC sedan en tid satt hårt mot hårt och kallat tillbaka honom för att tills vidare träna med juniorerna.

Det är ingen hemlighet att Mullen är besviken och anser att han inte gavs någon chans i fjol. Samtidigt tycker LHC att den tidigare agenten borde ha gjort betydligt mer för att under våren och sommaren hitta en lösning. I första hand är målet att komma till Tyskland.

Exakt hur mycket LHC får betala för backen som man inte vill ha kommer att förhandlas fram när han löses från avtalet, men helt klart är att det blir en kostnad. Patrick Mullen svarade för elva poäng på 34 SHL-matcher i fjol, men hade också en mycket svag plus-/minusstatistik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten