"LHC kommer att överraska"

Förre LHC-tränaren Dan Tangnes tror på framgång för LHC i vinter. "Jag tror att de kommer att överraska experterna", säger han till hockeynews.se.

17 september 2018 10:46

LÄS MER: LHC-ungdomarna stormar fram: "Förstår varandra"

Efter fyra år i Linköping har Dan Tangnes tagit över tränarjobbet i schweiziska toppklubben Zug. Nu har han varit på plats i en dryg månad och i veckan drar seriespelet i gång. Så här långt har Zug gått starkt i Champions league och där tagit tio poäng av tolv möjliga.

Målet är klart: ta första guldet sedan i slutet av 90-talet.

– Man börjar få känsla för landet, laget och stan. Ligan kan jag inte säga något om, men den här första tiden har varit bra för att komma in i det. Familjen har flyttat ner och dottern har börjat skola här. Det är spännande, säger han till hockeynews.se om sin första tid i nya klubben och nya landet.

LÄS MER: LHC-bloggen: "Ser positivt på att Tangnes lämnade"

Att hockeyintresset är stort visade sig tydligt när klubben hade upptakt för fansen.

– Då var det flera tusen utanför ishallen. Vi skrev autografer i nästan tre timmar. När de sista tjejerna i kön kom fram tänkte jag på det, att de hade stått i kö i två timmar och 40 minuter för en autograf. Det är lite som tyska fotbollsfans. De är väldigt passionerade, säger Tangnes.

På distans följer han nu det som händer i Linköping, där LHC fick en bra start på SHL-säsongen med 4–1-seger mot Timrå.

Och förre tränaren tror att laget kan räcka långt i höst, vinter och vår.

Han säger:

– De har gjort en bra försäsong. LHC har bra målvaktssida, bra backsida och bra spetsspelare bland forwards, som de är beroende av att de levererar. Sedan måste de yngre gå från talanger till bidragande spelare, och det tror jag att de kan göra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten