Stjärnan missar nästa LHC-match

Sena LHC-nyförvärvet Susanna Tapani missar fjärde SM-kvartsfinalen – men är av allt att döma tillbaka till den femte. Om det behövs.

19 februari 2019 16:00

– Så ser det ut just nu. Men förhoppningsvis kan vi vinna redan på lördag, säger Kim Martin Hasson.

Finska forwardsstjärnan Susanna Tapani värvades i sista stund till Linköping HC för att ersätta långtidsskadade Lara Stalder och gjorde den gångna helgen debut med dubbla SM-kvartsfinaler mot Djurgården.

Facit: två raka vinster och viktigt mål av Tapani i andra matchen.

LÄS MER: Finsk stjärna klar för spel i LHC

Det betyder att LHC nu har slagläge för att ta sig vidare till semifinal mot tabelltvåan Modo – med dubbla chanser att avgöra i helgens två möten i Saab arena. Backstjärnan Sidney Morin återkommer efter avklarat landslagsuppdrag med USA, men i lördagsmatchen får alltså LHC klara sig utan Susanna Tapani. Hon har åkt hem till Finland och tränar den här veckan med ett pojklag i Åbo.

– Hon är inte med på lördag, men blir det match söndag är hon troligen tillbaka. Det visste vi om från början när vi skrev kontraktet, så det är inga konstigheter, säger Kim Martin Hasson.

Och om ni tar er vidare till semifinal och final?

– Då finns hon med.

LÄS MER: Krönika: Sluta nedvärdera er, tjejer

LHC-damerna har flera gånger tidigare gjort försök att locka över 25-åriga forwarden, som har en tung meritlista och bland annat var med och tog OS-brons med Finland för ett år sedan. Kontraktet nu är skrivet för våren, men det är inte omöjligt med en fortsättning.

Efter debuten i helgen sa hon till Sporten:

– Jag har inte tänkt på det. Vi tar det här först. Men allt verkar bra, så vem vet?

Helt klart är att LHC vill ha henne kvar.

– Vi har sagt att vi ska låta Susanna komma in i allt här innan vi pratar om det, men självklart är vi intresserade. Vi kommer att fråga henne, säger Kim Martin Hasson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten