Sluta nedvärdera er själva, tjejer!

Damernas SM-slutspel är i full gång – inför mestadels tomma läktare. Och det blir inte bättre när klubbarna nedvärderar sin egen produkt.

18 februari 2019 10:00

LÄS MER: Lade av – och gör succé i slutspelet

Det är absolut inget fel på Haninge och säkert inte heller på Torvalla ishall. En liten arena för en liten klubb. Som så många runt om i landet. Alldeles utmärkt för ungdomshockey och spel på lägre nivå. Men det ska banne mig inte vara platsen för en SM-kvartsfinal i ishockey mellan två av Sveriges bästa lag.

Jo, jag vet att det är ont om halltider i Stockholm (också), men snacka om att bidra till att nedvärdera sin egen produkt. Damhockeyn behöver hitta ut ur skuggan och då känns det ju inget vidare att inte själva göra vad man kan för att ta rätt väg.

Det började bubbla i mig redan när jag kom in i hallen en dryg timme före matchstart, det var som att gå rakt in ett frysskåp och ungefär lika mycket folk på den pojkmatch som pågick som senare på andra SM-kvarten mellan Djurgården och LHC.

På söndagen var det sedan match på klassiska Hovet och det kändes mer värdigt, även om läktarna gapade tomma.

Man ska akta sig för att vara för kategorisk i slutspelstider. Minns att jag för ett antal år sedan när LHC-herrarna föll stort i den första kvartsfinalen mot HV 71 och dessutom fick Carl Söderberg avstängd, skrev att det inte fanns någon som helst utväg för LHC.

Tjenare.

Det gjorde det visst.

Efter 0–5 i första kvartsfinalen i damernas nu pågående slutspel var det inte heller mycket som talade för LHC, men vändningen kom med dubbla vinster i huvudstaden och det är starkt jobbat. Två jämna matcher, men med LHC som det något bättre laget dubbelt upp. Nya finska tillskottet Susanna Tapani visade stundtals klass och blir viktig för att det ska bli ett långt slutspel. Nu återkommer backstjärnan Sidney Morin efter avklarat landslagsuppdrag och det är naturligtvis ett tillskott deluxe.

Så:

Jag har ju haft fel förr, men att LHC ska förlora båda matcherna i Linköping nästa helg?

Nja, jag kan inte se det.

Räkna med semifinal mot Modo.

Till sist 1:

Det är vissa spelare som helt enkelt inte kan sluta att göra mål. Denise Altmann är en sådan spelare. Tur för LHC, det.

Till sist 2:

Nu är det alltså en veckas uppehåll till nästa match i damernas slutspel. Applåd för den som kom på det spelschemat. Inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten