Finsk stjärna klar för spel i LHC

Utsatt läge i slutspelet – men här är LHC-damernas drömvärvning inför resten av säsongen. Finska storstjärnan Susanna Tapani är klar.

14 februari 2019 18:32

– Jag har jobbat på henne i många år, säger Kim Martin Hasson, general managern, i en intervju på klubbens hemsida.

Susanna Tapani har under den gångna vintern svarat för 32 poäng på 16 matcher med Åbo i högsta finska damligan. Nu är det klart att hon kommer till Linköping för att avsluta säsongen där.

Ett mycket välbehövligt för Linköping HC som föll klart (0–5) i första SM-kvartsfinalen mot Djurgården och nu står inför dubbla bortamatcher i Stockholm till helgen. Det har som bekant varit en minst sagt skadefylld säsong och bland mycket annat har storstjärnan Lara Stalder försvunnit med en axelskada.

– Susanna är en av få spelare som faktiskt kan ersätta Stalder. Hennes offensiva spel kan betyda mycket för oss, säger Kim Martin Hasson, som varit aktiv på marknaden och gjort flera värvningar under senaste veckan.

Men ingen som är i närheten av lika meriterad som 25-åringen från Latila. Hon har varit med i landslaget sedan 2011 och var med i OS-truppen som tog brons i Pyeongchang i i fjol. Hon har dessutom tre VM-brons (2011, 2015 och 2017) på sitt imponerande cv.

Nu är tanken att Susanna Tapani ska ta LHC långt i vår.

Så sent som häromdagen värvade LHC mer oprövade duon Tatiana Istocyova från Bratislava och Josephine Asperup från Malmö.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten