LHC har ett lag som mår bra

Premiären avklarad med lyckligt resultat – och med en nyfunnen lagkänsla som blir viktig i vinter.

15 september 2018 18:54

LÄS MER: Skön debut för nyförvärvet.

 

 

Man kan alltid diskutera hur mycket man lärt sig under en herrans massa år som sportjournalist, men en sak känner jag mig ganska säker på efter all tid i och i närheten av svett- och linimentsdoftande omklädningsrum. Jag inbillar mig att jag är rätt bra på att känna av hur lag mår.

Och ja...Linköpings HC har ett lag som mår bra just nu.

Harmoni råder, det känns avspänt och med positiv energi.

Det är ingen hemlighet att det efter misslyckade fjolårssäsongen gjordes en djupgående analys för att ta reda på vad som gick snett. En av de mest konkreta förklaringarna: gruppen svetsades inte tillräckligt samman och under sommaren har därför lagts större vikt på lagbygge och lagkänsla.

Jag tror att det är rätt väg att gå.

LÄS MER: "Längesedan jag var så nervös."

Det kan ge många poäng i vinter. Det kan betyda mer än ni tror. När SHL ser ut som SHL gör, med jämna lag och med många spetsspelare på andra platser i hockeyvärlden, blir det ännu viktigare.

Sådana här saker kan naturligtvis förändras snabbt, så det gäller att vara uppmärksam och hela tiden arbeta vidare. Allt går (utom små barn), men inget går av sig själv. Det är, om ordvalet ursäktas, en process som ständigt pågår, men det känns onekligen lovande ut när bland det första Nick Sörensen säger till mig efter vinsten mot Timrå är:

– Det är klart att vi fått in många bra spelare. Men framförallt har vi fått in många bra människor.

LÄS MER: Så var hela matchen – minut för minut.

 

 

Nu var det en match, det var ett motstånd som kommer att få tillbringa en vinter i seriens nedre regioner, det är 153 poäng kvar att spela om och premiärer kan vara lika oberäkneliga som tågtidtabeller när det snöar.

Detta sagt:

Kan LHC behålla intensiteten och det hårda arbetet blir det jobbigt att möta även för betydligt bättre motståndare. Det var ingen perfekt premiär, absolut inte, men det fanns rätt mycket som lovade mer. Det kunde ha blivit stirrigt efter tidiga baklängesmålet, men LHC kom snabbt tillbaka, vände och vann.

Det var inget snack.

Och var det något jag gillade så var det energin.

Stämningen från förfesten följde med in på premiärpartyt i arenan och mestadels var det skönt drag. Inte minst på ungdomskedjan, där Olle Lycksell, 19, och Johan Södergran, 18, firade stora triumfer tillsammans med gamlingen Adam Brodecki, 23. ”Young Guns” hade bra fart på skridskorna, var hela tiden aktiva och gav Timråförsvaret behov av att stanna till och köpa huvudvärkstabletter på vägen hem.

Utan en för dagen fungerande förstakedja och utan tunga namn som Derek Roy, Andrew Gordon och Sebastian Karlsson var det bredden som var toppen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten