"Länge sen jag var så nervös"

Före matchen var Nick Sörensen mer nervös än på länge. Efteråt? Ett enda stort leende.

15 september 2018 18:57

– Perfekt med en sådan här start. Vi hade en dålig säsong i fjol och jag tror att vi var många som ville visa direkt vad vi kan. Det kanske var därför som jag var så nervös innan, sa Nick Sörensen.

Han svarade för två av målen i 4–1-segern mot Timrå.

Båda gångerna framspelad av Filip Karlsson, som tog centerplatsen när Derek Roy tillfälligt hamnat på skadelistan.

Och Sörensen tvekade inte att hylla sin nye kedjekompis.

– Han kommer att höja ögonbrynen på många den här säsongen. Det är jag helt säker på. Killen har inte spelat en enda försäsongsmatch, men går in och spelar som om han gjort 20 säsonger i SHL. Han är grym, så det är bara att hålla ögonen öppna.

– Dessutom är det en skitbra och ödmjuk kille. Det speglar av sig på isen också. Nu gav han mig öppet mål när han kunde ha skjutit själv. Det är sådana spelare, som gör allt det som är bäst för laget, som vi behöver, sa Nick Sörensen efter ett kort besök hos fansen i öltältet utanför arenan.

Han log.

23-åringen hade en tuff förra vinter och för några månader var han stenhård och brutalt ärlig mot sig själv i en intervju i Corren.

Där sa han bland annat:

– Jag har slösat bort för mycket. Inte så att jag varit slö på träningarna, men när det gällt livet utanför. Jag fick mig några överkörningar, tittade mig själv i spegeln och tänkte att ”fan, vad mycket som jag har gjort fel”.

Nu siktar Nick Sörensen på att ta revansch.

Och även utöver de två målen gjorde forwarden en bra insats i premiären.

– Vi ska självklart inte släppa ett sådant mål som deras första, men det blev ett bra test för oss. Vi har jobbat mycket med teambuilding där vi lärt känna varandra och nu var det ingen som började hänga med huvudet. Drivet fanns där hela tiden.

– Förra året hamnade vi för ofta där vi tappade matcher, men nu var det ingen tvekan, sa Nick Sörensen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa