LHC-backen – om kontraktet

Säsongen är över och den slutade på värsta tänkbara sätt. Resultaten gick LHC:s väg, men de lyckades inte själva vinna mot HV. "Det är tomt. Jag är ganska knäckt just nu", säger backen Anton Karlsson.

15 mars 2019 08:00

LÄS MER: LHC-beskedet om tränarfrågan

LÄS MER: Efter uttåget – de kan lämna LHC

LÄS MER: Krönika: "LHC får skylla sig själva för missen"

Det är med rödsprängda ögon och en uppgiven hållning som Anton Karlsson kliver ut från omklädningsrummet i Kinnarps arena. Strax utanför sitter Lukas Bengtsson och tittar uppgivet ut i tomma intet. LHC räckte inte till.

Inte i grundseriens sista match mot HV.

Inte den här säsongen.

– Jag kommer inte upp i den nivån jag ska vara i. Det är många som känner likadant. När det gäller som mest är vi sämst. Det speglar nog hela säsongen för oss. Många förluster har tagit mycket på självförtroendet. Vi ska kunna vara så pass professionella att vi ska kunna hitta en väg ändå. Det har vi uppenbarligen inte lyckats med, säger Karlsson.

Linköping fick en drömstart på säsongen. Men någonstans tappade laget mark och har inte hittat tillbaka till att vinna matcher igen.

– Ska jag vara helt ärlig tycker jag att vi haft en bra grupp hela tiden. Det är lätt att när man förlorar mycket att det blir mycket splittringar. Vi har inte haft det utan har inget än oss själva att skylla på. Jag känner mer att jag inte kommer upp i den nivån jag vill när man ska vara som bäst. Det känns förjävligt rent ut sagt, säger Karlsson.

När förlusterna började radas upp blev det även den mentala faktorn som kom in.

– Det är lätt att det blir så. Viljan tar över förnuftet. Man går och man går men får inte ut någonting av det i sitt spel. Det är klart att det är de delarna som tar självförtroendet ifrån oss, säger Karlsson och tittar ner i marken.

–Jag hittar knappt orden. Det är bara tomt.

Man skyller ofta på ledarstaben. Hur ser förtroendet ut där för dig?

– Jag kommer inte kommentera våra ledare. De ger oss förutsättningar varje dag för att följa en plan och vi har uppenbarligen inte gjort det. På den här nivån gäller det att kunna komma till jobbet varje kväll och hitta vägar till att vinna. Det är det vi fallerat med som grupp. Jag tänker inte gå in på det djupare än så. Det är bara tomt.

För Anton Karlsson går kontraktet med LHC ut. Han har tillhört klubben sedan 2010 och det har ryktats om att HV71 visat intresse för honom. Men han hävdar själv att ingenting är klart.

– Jag har inte gjort klart ett kontrakt någonstans. Det har man en agent för. Jag ska spela så pass bra hockey så att lag vill ha mig också. Även fast jag tycker att jag har tagit steg i rätt riktning. Det är svårt att stå och säga det här nu efter att man gav bort pucken som jag gjorde till deras 0–3-mål. Det är svårt att se positivt på det nu om jag ska vara ärlig.

Spontant tycker jag att du har gjort en stark säsong.

– Det är svårt att se positivt på det nu. Jag håller med om att jag tagit steg i rätt riktning och vuxit i spelet ännu mer. Det är hårt jobb som ligger bakom det. Jag kanske inte är den flashigaste spelaren. Det hårda jobbet och mycket träning ligger bakom det. Det är svårt att hitta ord över hur less man kan bli på sig själv i sådana här matcher. Jag tänker inte gå ut och grina och gnälla. Det finns inte tid för det nu när man inte kan göra något åt det. Det är en sport och det fungerar så här.

Vad behöver göras till nästa säsong för att ta ett steg i rätt riktning?

– Jag är inte där i mitt huvud just nu. Jag vill bara hem och gå och lägga mig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi