Säsongen slut – nu kan de lämna

Säsongen är över för Linköpings HC – och nu är det flera spelare som lämnar. Bland annat flyttar Chad Billins till Tyskland.

14 mars 2019 21:13

Säsongen tog slut betydligt fortare än tänkt för LHC. Chansen fanns inför bortamötet med HV, men efter 0–4-förlust i Jönköping är det klart att det för första gången sedan 2012 inte blir något slutspel.

Som vi berättat tidigare är stora delar av truppen inför nästa år redan klar med långtidskontrakt för bland andra Lukas Bengtsson, Broc Little, Andrew Gordon, Nick Sörensen och Jimmy Andersson. Samtidigt kan exempelvis den förstnämnde vara aktuell för en ny chans i NHL. Ytterligare några spelare har klausuler om utlandsspel i sina avtal.

Av dem med utgående kontrakt pratas om att Fredrik Karlström är klar för Växjö och det är uppgifter som även Sporten har. Vi kan avslöja att Chad Billins, som under de senaste säsongerna varit en av LHC:s bästa backar, försvinner. Enligt vad vi erfar är det klart att amerikanen kommande säsong spelar för Mannheim i högsta tyska ligan.

Inom kort kommer med all säkerhet även presenteras att Kristoffer Gunnarsson, James Wright och Daniel Olsson Trkulja lämnar klubben.

Adam Ginnings kontrakt går ut, men backtalangen blir kvar om inte Philadelphia mot förmodan väljer att ta över honom redan nu. Diskussioner med Derek Roy pågår och där finns ömsesidigt intresse för en fortsättning även om ingenting är klart. Planen just nu är att matcha 35-åringen som andracenter till nästa säsong. Klubben för också samtal med Anton Karlsson för att förlänga kontraktet med backen.

Vad gäller spelare utifrån är det nära att göra klart med Tingsryds backtalang Max Lindroth. Ytterligare någon toppback ska in och framåt är siktet i första hand inställt på att en center av högsta klass. Räkna också med att Nikola Pasic kommer att lyftas upp från juniorlaget. Mattias Bäckman och Sebastian Karlsson har fått större delen av årets säsong förstörd på grund av skador och kan mer eller mindre räknas som nyförvärv.

Drömvärvningen är att locka tillbaka Klas Dahlbeck, som dock i första hand vill vara kvar i CSKA Moskva. Om landslagsbacken väljer att flytta tillbaka till Sverige talar allt för att det blir spel i Linköping.

I faktarutan här intill ser ni läget med spelartruppen – just nu.

Fakta

Har kontrakt över nästa säsong

Jonas Gustavsson, Jacob Johansson, Lukas Bengtsson, Almen Bibic, Mattias Bäckman, Eddie Larsson, Simon Lundmark, Jimmy Andersson, Adam Brodecki, Andrew Gordon, Filip Karlsson, Sebastian Karlsson, Broc Little, Olle Lycksell, Dan Pettersson, Johan Södergran, Nick Sörensen, Joe Whitney.

Har inte kontrakt över nästa säsong:

Chad Billins, Adam Ginning, Kristoffer Gunnarsson, Alexander Karlsson, Anton Karlsson, Fredrik Karlström, Daniel Olsson Trkulja, Derek Roy, James Wright.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten