Det vill LHC ha in i laget just nu

Överst på Linköpings HC:s önskelista just nu: två backar och två centrar. ”Det är prio ett”, säger Niklas Persson, general managern.

16 april 2019 22:15

LÄS MER: Långintervju med nye LHC-tränaren

LÄS MER: Bekräftat: LHC är ute efter backen

Två nyförvärv har så här långt presenterats inför kommande säsong: backen Max Lindroth och centern Mikael Frycklund. Dessutom är nye tränaren Bert Robertsson på plats i Linköping under några dagar den här veckan.

Samtidigt pågår lagbygget för fullt – och tidigare under tisdagen kunde vi bekräfta att det finns ett stort intresse för Timrås lagkapten Hampus Larsson.

Det sistnämnda vill inte Niklas Persson kommentera, men han säger:

– Jag tycker att det känns bra och jag vet att vi är ganska nära med ett antal spelare. Men det finns säkert andra klubbar som tycker det också.

Med Jonas Gustavsson nyligen kontrakterad för ytterligare ett par år är målvaktsbesättningen säkrad och klar. Den största osäkerheten finns på backsidan och där vill klubben enligt våra uppgifter ha in ytterligare två nya spelare för att säkra upp. En av dem ska hamna under kategorin ”toppback” för att ersätta Chad Billins.

VM-aktuelle Lukas Bengtsson kommer med största säkerhet att få erbjudanden från KHL och har ytterligare någon månad på sig att bryta kontraktet. Lägg därtill att Mattias Bäckman fick i stort sett hela förra säsongen förstörd på grund av skada och det är osäkert hur och när han kan spela igen.

– Jag hoppas och tror att Mattias är på is i augusti. Men det går inte att ta för givet, säger Persson.

Med tanke på kopplingen till Bert Robertsson har Johan Alm, som inte blir kvar i Skellefteå, ryktats vara ett aktuellt namn. Men det förnekas av Persson.

– Nej, han finns inte med just nu. Vi har andra namn på gång, säger LHC-basen.

Bland anfallare har det tidigare snackats om att LHC är ute efter två centrar och en ytterforward. Det scenariot finns kvar, men huvudfokus är att hitta rätt på centersidan där minst ett och gärna två nya namn ska in.

Då pratas det i så fall om center ett och två i den tänkta kedjehierarkin.

Samtidigt är inte dörren stängd för en återkomst för exempelvis Henrik Törnqvist.

– Han gjorde det jättebra i Timrå och jag har hela tiden känts att det funnits mer där. Det är klart att det är ett aktuellt namn för oss, säger Niklas Persson.

Men i första hand vill du förstärka med backar och centrar?

– Ja, det är prio ett just nu. Sedan händer det alltid saker, det finns en ekonomisk verklighet att ta hänsyn till och vi har lite olika varianter på hur vi kan bygga truppen.

Någon scoutingresa på gång?

– Ja, jag är faktiskt iväg just nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten