Bekräftat: LHC är ute efter backen

Timrå rasade ur SHL – men lagkaptenen Hampus Larsson ser ut att bli kvar i högsta serien. Nu kan Sporten bekräfta att lagkaptenen är ett hett namn för Linköping HC.

16 april 2019 19:14

Att 24-åringen från Eskilstuna, som varit lagkapten i Timrå under de senaste säsongerna, inte blir kvar i klubben efter degraderingen till allsvenskan har varit klart sedan så bittra kvalförlusten mot Oskarshamn.

Tidigare under tisdagskvällen uppgav aftonbladet.se att den spelskicklige tvåvägsbacken i stället är nära en övergång till Linköping HC. Parterna ska vara inne i slutförhandlingar och bara detaljer återstå att lösa.

Från säkra källor kan också Sporten bekräfta att en övergång är aktuell, men enligt våra uppgifter finns dock flera klubbar med i bilden och inget beslut är taget. LHC:s general manager Niklas Persson medger att han har koll på Larsson och att det är en duktig spelare, men vill inte kommentera eventuellt intresse eller vad som är på gång.

Det är ingen hemlighet att LHC är på backjakt och ytterligare två nya försvarare ska in. Tanken är också att bygga mer svenskt och med rätt karaktärer. I det sammanhanget skulle profilen på Hampus Larsson passa väl in.

SHL:s yngste lagkapten svarade under den gångna säsongen för 16 poäng på 52 matcher och snittade 21 minuter per match på isen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa