"Jag har gråtit och skrikit mycket"

Jessica Samuelssons skadehelvete har varit en stor prövning. Spel i VM eller var hon hamnar efter att kontraktet med Arsenal har gått ut tänker hon ingenting på – fokus är enbart på att bli fullt frisk. "Jag har gråtit och skrikit mycket till nära och kära", säger Samuelsson.

18 januari 2019 17:00

LÄS MER: Förra LFC-backen skadad igen

LÄS MER: Hon är tillbaka i landslaget

LÄS MER: Var aktuellt med återkomst till LFC

I november gjorde Jessica Samuelsson comeback efter ett års frånvaro på grund av en fotskada. Återkomsten blev kortvarig då 26-åringen skadade sig på nytt illa kvickt.

En mardröm.

– Det var fruktansvärt jobbigt. Framför allt eftersom det tog längre tid än väntat att komma tillbaka från min första skada. Jag hade precis kämpat mig upp ovanför ytan igen, men sjönk direkt, säger Jessica Samuelsson som har några lediga dagar som hon tillbringar i Sverige med att bland annat följa med sin pojkvän på skidtävling i Dalarna.

Hur hanterade du den nya skadan mentalt?

– Det var väldigt tufft mentalt. Jag fick bra stöttning, jag har gråtit och skrikit mycket till nära och kära. De ställde upp så jag fick ta ut min ilska.

Hur ligger du till i rehabprocessen nu?

– Den här veckan har jag kunnat springa lite och passa lite med en boll. Det känns som att jag har varit på gymmet i ett och ett halvt år. Bara att kunna leka lite med bollen var jätteroligt och betyder mycket för mig.

Med tanke på den otur du har haft, finns det någon rädsla i bakhuvudet över att bli skadad ännu en gång?

– Lite oro finns det. Kommer det bli helt bra igen liksom? Men jag försöker slå undan det och fokusera på positiva saker. Den första skadan gjorde att jag tvingades ändra mitt sätt att röra mig. Det kan ha spelat roll för den nya skadan jag drabbades av, att kroppen inte hade vant sig riktigt. Därför är jag nu väldigt noggrann och lyssnar på kroppen i alla lägen. Jag kan skippa ett set i en rehabövning om det inte känns helt bra utan att känna mig dålig.

Har du kollat mycket fotboll under din skadeperiod eller har det varit för jobbigt?

– I början såg jag mycket, både Premier League, Arsenals matcher och landslaget. Men om jag ska vara ärlig har jag inte kollat mycket alls de senaste två månaderna. Jag känner att det får vara nog att titta, jag vill ju ut och spela själv. Det blir bara jobbigt att titta.

Arsenal gör det bra och ligger tvåa i ligan, det är bara ligatiteln som gäller?

– Ja, i en klubb som Arsenal är det så. Laget började riktigt starkt, men nu har det tajtat till sig. Jag hoppas att vi kan vara med i striden ända till slutet.

Ditt kontrakt med Arsenal går ut efter den pågående säsongen – hur tänker du kring framtiden?

– Jag har inte tänkt så långt. Nu vill jag bara kunna spela igen, var det blir känns inte så viktigt i nuläget. Det kan vara skönt att vända tillbaka till Sverige igen, men det kan också vara kul att uppleva spel i England fullt ut. Det får bli ett senare beslut.

VM?

– Klart att jag vill spela VM. Men det är samma där. Jag måste bli frisk först. Det är det viktigaste.

När tror du att du kan spela igen?

– Jag hoppas i februari, men skulle det bli i mars är det inte hela världen. Jag tänker inte stressa fram nånting.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!