Var aktuellt med återkomst till LFC

Skadedrabbade Jessica Samuelsson tillbaka till Linköpings FC från Arsenal? "Vi har undersökt möjligheterna", säger Olof Unogård, LFC-tränaren.

10 januari 2019 12:04

Efter ett känslosamt och tufft år fyllt av rehab och flera bakslag kämpade sig Åbytjejen och förra LFC-backen tillbaka till planen – och gjorde i mitten av november efterlängtad comeback i landslaget (2–0 mot England).

Och så var olyckan framme.

Igen.

Några dagar efter landskampen konstaterades att hon drabbats av en fraktur i ena foten, vilket betytt nytt långt uppehåll och rehabilitering.

Hon är fortfarande långt i från framme, men närmar sig ändå sakta men säkert spel i Arsenal. Hon har tillhört engelska storklubben sedan sommaren 2017, men det har inte blivit mycket spel.

I ett sms skriver Jessica Samuelsson om läget just nu:

”Det går åt rätt håll med foten och smalbenet. Jag gjorde nya röntgenbilder i måndags, det har läkt som det ska och jag får nu börja springa med full kroppsvikt.”

Sporten kan avslöja att det förts diskussioner om ett lån och en återkomst till Linköping, för att komma tillbaka i form och lättare ges speltid inför sommarens Frankrike-VM. Samtidigt är LFC i behov av försvarare och då hade förstås en frisk Samuelsson varit ett starkt alternativ.

Men:

– Vi har absolut undersökt möjligheterna. Det var på gång och Jessica verkade sugen. Men nu är känslan att hon biter i och blir kvar i Arsenal under våren, säger Olof Unogård.

Just nu konkurrerar 26-åringen, när hon blir frisk, om högerbacksplatsen i landslaget med främst Hanna Glas. LFC:s Anna Oscarsson står på tur närmast därefter. Men det blir en kamp mot klockan att spela in sig i VM-truppen. ”Jag vet inte när jag kan spela igen, men förhoppningsvis någon gång i februari”, skriver Jessica Samuelsson.

I Arsenal återfinns numera även förra LFC-kaptenen Janni Arnth som ligadebuterade mot West Ham i helgen – och svarade för ett av målen när serieledaren vann med 4–2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten