Förra LFC-spelaren skadad – igen

Landslagsbacken och den förra Linköpingsspelaren Jessica Samuelsson gjorde comeback i landslaget efter sin fotskada i matchen mot England tidigare i november.

27 november 2018 10:27

I den fick hon en ny skada, en fraktur i foten, uppger hennes klubb Arsenal.

Arsenal skriver på sin webbplats att Samuelsson fått specialistvård och att hon nu jobbar hårt med sin rehabträning.

Skadan ska inte ha något att göra med den som hon fick förra hösten i landskampen mot Ungern och som gjorde att comebacken dröjt till nu i höst.

– Det har varit väldigt tufft, senaste fyra-sex månaderna. Just när man har förväntat sig att vara tillbaka, jag trodde att jag kanske skulle kunna spela redan i våras i slutet av vårsäsongen, sa Samuelsson då om frånvaron.

Det är oklart hur länge 26-åringen, uppväxt i Norrköping, blir borta.

På sitt Instagram skriver hon bland annat: "Jag börjar bli van vid den här skon. Det känns som att jag aldrig tog av den”.

Jessica Samuelsson har gjort 56 A-landskamper för Sverige, men fanns av förklarliga skäl inte med i den trupp som Peter Gerhardsson tog ut till läger i Sydafrika i januari. Förbundskaptenen har inte heller något beske dom hur länge backen blir borta.

– Jag vet inte, det är det medicinska temat och Arsenal som klubb som får uttala sig om det. Jag är medveten om att det är en skada, men jag vet att det inte är samma. Exakt vad det är får den medicinska kommittén och klubben basunera ut. Det jag tittar på kortsiktigt är att hon inte är tillgänglig för Sydafrikalägret. Rent känslomässigt tycker jag att det är synd. Hon gjorde 60 minuter bra minuter mot England, hon var inte skadad då. Det känns tråkigt för henne, men vi ska stötta henne, säger förbundskaptenen till TV4. (TT/Corren)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!