Tuff kamp om nyinstiftat pris

Vem får det allra första Tillsammanspriset? Svaret ges under onsdagens jobbmässa Fin dag i Cupolen.

De tre nominerade till det nyinstiftade Tillsammanspriset är Sahar Khalili, Sam Issa och Nihal Mohamed. Vem vinnaren är avslöjas under onsdagens Fin dag-mässa.

De tre nominerade till det nyinstiftade Tillsammanspriset är Sahar Khalili, Sam Issa och Nihal Mohamed. Vem vinnaren är avslöjas under onsdagens Fin dag-mässa.

Foto: Erik Winell/Johan Rödin

Linköping2023-03-28 14:00

Fin dag är en återkommande jobb- och arbetsmarknadsmässa med fokus på inkludering och mångfald. Fin står här för företagsamhet, integration, nätverkande och årets mässa är den femte i ordningen.

 – Syftet är att engagera och inkludera för att få fler att komma in i arbetslivet i ett arrangemang som identifierar och lyfter lyckade integrationsfrågor, säger Fin dags grundare Anders Björck.

Ett 40-tal företag, organisationer, föreningar och kommuner är på plats i Cupolen i Linköping.

– Det är ett ökande intresse, fler som kommer till för varje år, säger Anders Björck.

En nyhet året är det av Fin dag och Correns nyinstiftade Tillsammanspris som ska gå till en aktör i regionen som verkat för en bättre integration och större mångfald.

I samband med prisutdelningen föreläser Charbel Gabro från Norrköping. 

– Han är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom mångfald och integration och kanske den med störst hjärta som pratar om de här frågorna, säger Anders Björck.

De tre nominerade till Tillsammanspriset är:

undefined
"Jag hade ju inte varit den person jag är idag utan idrotten. Med Bollihop vill jag ge tillbaka för allt det", säger Sahar Khalili, projektledare för KFUM Bollihop. Sahar är född i Boden men flyttade till Linköping som tolvåring. Där hittade hon basketen.

Sahar Khalili, projektledare för KFUM Bollihop i Skäggetorp.

undefined
Sam Issa vill göra skillnad och förklarar sitt engagemang i integrationsfrågor så här: "Om inte jag gör något, vem ska då göra något? Man förlorar aldrig på att vara generös. Aldrig."

Sam Issa, grundare av Nano Textile och projektledare för StartUp Time vars mål är att få igång företagandet i Skäggetorp, Ryd och Berga.

undefined
Nihal Mohamed gav aldrig upp, trots att hon möttes av idel nej när hon sökte jobb. Nu föreläser hon om integration och mångfald. "Egentligen borde vi inte behöva prata om de frågorna. Det borde vara något naturligt. Men vi är tyvärr väldigt långt från det."

Nihal Mohamed, konsult och föreläsare om mångfald, integration och inkluderande ledarskap.

– Vi fick in många starka nomineringar så det var inte lätt att välja ut bara tre stycken. Och ännu svårare att utse en vinnare, säger Correns chefredaktör Christer Kustvik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!