Här är polisens två huvudspår

Jakten på personerna som rånade Åtvidabergs sparbank under fredagen har fortsatt under helgen, men ännu har ingen gripits. Polisen klassar insatsen som en särskild händelse.

28 oktober 2018 15:08

Det var vid klockan 14.45 på fredagseftermiddagen som Åtvidabergs sparbank rånades. På söndagen hade ännu ingen gripits misstänkt för rånet som rubriceras grovt rån och mordförsök. Under helgen har polisen jobbat intensivt i jakten på att hitta rånarna och klassat det som en särskild händelse. Det innebär att fler polisiära resurser kan kallas in om så skulle behövas.

Läs mer: "Det är en chock för hela samhället"

Polisen är fortsatt förtegen om hur många som jobbar med ärendet. Den aktiva sökinsatsen har däremot skalats ned och polisen har valt att jobba vidare med två parallella spår. Det första handlar om att bringa klarhet i vad som skett på de tre olika brottsplatserna, den vid banken, där den utbrända flyktbilen hittades och där polisbilen blev beskjuten. Vissa fysiska spår har hittats på de tre brottsplatserna som polisen håller på att analysera. Dessutom analyseras de vittnesuppgifter som kommit in från såväl bankpersonal som allmänhet. Det andra spåret handlar om att följa upp tips om var rånarna kan befinna sig.

– Under helgen har vi gjort vissa insatser, bland annat kontrollerat fordon. Ett av dessa kontrollerades i norrgående riktning på E4:an vid Nyköping, men det gav ingenting, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen i region Öst. Läs mer:Vd:n efter rånet: "Personalen är prio ett"

En av rånarnas flyktbilar, en falskskyltad bronsfärgad Peugeot, vid rånet försedd med registreringsnummer LAE 283, är av fortsatt intresse för polisen. De vill få in tips på var den här bilen kan befinna sig.

– Vad den kan ha för registreringsnummer nu vet vi inte, men den är fortsatt intressant i utredningen. Vi är glada för alla tips, men framförallt kring bilen och om man sett något misstänkt tiden före rånet i Åtvidaberg med omnejd, säger han.

Polisbilen som blev beskjuten på länsväg 691 i riktning mot Mormorsgruvan hade under lördagen forslats bort från platsen. Den eller de poliser som färdades i bilen mår, som vi tidigare kunnat berätta, efter omständigheterna bra. Läs mer: Så jobbar polisen dagen efter rånet

Nu när skotten mot polisbilen rubriceras som mordförsök, innebär det att bilen faktiskt blev träffad?

– Rubriceringen stämmer fortfarande, men vi väljer att inte kommentera den uppgiften ytterligare, säger Erik Terneborn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Persson

Ämnen du kan följa