Insidan på restaurangen är orientaliskt inredd och den libanesiska maten lockar lunch- och middagsgäster varje dag.
– Vi tog över i mars 2017 och gjorde om till libanesisk restaurang. Merwah började gå bra direkt. Jag kommer från Syrien där det är samma matkultur, så vi kan mycket om den här typen av mat, säger Didmona Yalda.
Hon driver restaurangen tillsammans med sin man Raed Yalda. Han har jobbat länge inom restaurangbranschen och driver även nyöppnade Picoteo i korsningen Ågatan och Klostergatan. På Merwah har han huvudansvar över mat och service, medan Didmona har mer koll på ekonomi och personal.
– Vi kompletterar varandra bra. Vårt största fokus är att alltid ha hög kvalité på maten och vi känner oss trygga med våra kockar som jobbat hos oss länge. Sedan är det viktigt att gästerna ska gilla miljön också, den ska kännas mysig och orientalisk, säger Didmona.
Lunch-buffén på Merwah har länge varit uppskattad. Den serveras i restaurangen en trappa upp.
– Maten varierar men det är som libanesisk husmanskost kan man säga. Våra röror är populära, de finns alltid med på menyn, berättar Didmona.
Vi träffas på den inglasade uteserveringen som ligger rakt över gatan från restaurangen. Trots att det är lunchtid och solen skiner är det nästan helt tomt, nästan alla lunchgäster sitter inne i restaurangen.
– Buffén är där inne och vissa tycker det är jobbigt att gå upp och hämta maten där. Så i år ska vi börja med en specifik lunch-meny på terrassen. Vi är på gång att starta det här vilken dag som helst nu, säger Didmona.
Förhoppningen är att locka fler gäster dagtid och inte bara på kvällarna då det oftast är fullt med danssugna ungdomar. Läget mellan Stora Torget och Ågatan gör det svårt att missa nattklubben som är i gång fredagar och lördagar mellan 23-03.
– På kvällarna tömmer vi bord och stolar här ute så ungdomarna får dansa lite. Det dröjer oftast inte lång tid förrän vi har mycket folk här.
För några år sedan satsade Merwah mer på att få till en lounge-känsla, men ändrade sedan till renodlad nattklubb. En nattklubb som har kommit att bli populär med olika DJ:s som spelar varje helg hela sommaren.
– Möjligheten att kunna dansa utomhus i Linköping finns inte på många ställen så det har tagits emot bra, säger Didmona.
En utmaning som gäller för alla uteserveringar är förstås vädret.
– Vi har satsat på att bygga stora, stabila markiser. Sedan har vi glasrutor som vindskydd runt hela uteserveringen. När det är sämre väder drar vi bara ner markiserna, drar upp glasrutorna och sätter på värmen, då blir det som ett rum här inne.
Det sker många förändringar på krogarna i centrala Linköping just nu. Brasserie Grand öppnade nyligen en takterrass och flera andra restauranger har öppnat på Ågatan under året.
– Det är bara kul att det öppnar fler ställen och det drar förstås mer folk till stan. Sen kan det kanske vara bra med lite konkurrens ibland också, avslutar Didmona.