Raed Yalda driver sedan tidigare bland annat restaurang Merwah på Platensgatan i Linköping.
För drygt två år sedan öppnade han Creek Street på Ågatan.
Han tog därmed upp kampen om sportälskande gäster med bjässarna i stan, O'Learys och Strandgatan 2.
– Jag trodde såklart på det, men det visade sig vara för tufft, säger Raed och förklarar:
– O'Learys och Strandgatan är väldigt bra på det de gör och har helt andra muskler än jag.
– Beslutet att byta koncept var därför inte särskilt svårt.
Nu står krögaren, som kom till Sverige 1998, och blickar ut över lokalerna i hörnet av Ågatan och Klostergatan och småmyser.
Hans hjärta slår hårt för mat och dryck, berättar han.
– Jag älskar det. Det är mitt liv.
Raeds dröm är nu att återskapa Ågatan till det den var en gång i tiden, Linköpings paradgata när det gäller nöjen och uteliv.
– När jag kom till Sverige började jag jobba på en restaurang lite längre upp i kvarteret, säger han.
Och fortsätter:
– Då kryllade det av liv i kvarteret.
– Det kändes som om hela stan samlades på gatan.
Men tiderna förändrades.
Festfolket hittade andra vattenhål som lockade.
– Det är väl som med allt annat, det går upp och ned, säger Raed och funderar.
Han ser nu att flera andra restauranger på Ågatan byter ägare och inriktning.
Förändringen känns hoppfull, tycker han.
– Det är duktiga kollegor som är på gång med en hel del nya grejer. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan vi göra något riktigt bra av det här.
Men branschen står också inför tuffa utmaningar.
Det är Raed väl medveten om.
– Allting har blivit så mycket dyrare, säger han. Allt från råvaror till elräkningar.
Mitt i kampen att försöka få rörelsens ekonomi att gå runt, måste krögarna samtidigt tänka på gästernas plånbok, menar Yalda.
Receptet?
En prisbild som funkar för gemene man.
– Om vi inte fixar det slår vi undan benen på oss själva, säger han.
Namnet på det nya stället?
Picoteo.
– Det har sitt ursprung från små och stora rätter med koppling till Medelhavet.
– Vi kommer att jobba med råvaror från exempelvis Spanien och Italien när vi bygger menyn.
Planen är att öppna i mitten av oktober.
– Om allt rullar på som det ska. Just nu letar vi efter personal. Vi kommer att behöva anställa sex, sju personer till att börja med.
Raed berättar att hustrun, Didmona Yalda, spelar en viktig roll i satsningen.
– Hon betyder oerhört mycket i allt det som görs, säger han.