Varför ändra på något som fungerar?

Vilken avdelning som drabbas av kostnaden måste lösas internt utan att det påverkar funktionen för de berörda, menar insändarskribenten.

Detta beslut tyder på att berörda politiker inte är insatta i frågan, menar insändarskribenten.

Detta beslut tyder på att berörda politiker inte är insatta i frågan, menar insändarskribenten.

Foto: Anders Liljestrand

Insändare2024-09-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartiklarna "Föräldrarna rasar över kommunens beslut: Kaos vid skolan" (1/9) och "Tyra, 12, har funktionshinder och sitter i rullstol – nekas stöd" (31/8):

Vi har väl röstat på politikerna för att representera medborgarnas vilja att skapa ett vettigt regelverk för samhället att leva efter. Då kan vi inte ändra regler innan någon annan tar vid. 

Jag tänker på problemet som nu uppstått för de barn med funktionsnedsättning och deras resor till skolan. Det har ju inte någon betydelse för de drabbade vilken avdelning inom kommunen som ska stå för kostnaden, för det är en LSS-insats som de måste uppfylla. Vilken avdelning som drabbas av kostnaden måste lösas internt utan att det påverkar funktionen för de berörda. 

Detta beslut tyder på att berörda politiker inte är insatta i frågan, vilket problem det skapar för föräldrarna, troligtvis oro för barnen, stökigt med trafiken vid skolorna när föräldrarna skjutsar själva och ytterligare bilar till skolan. 

Varför ändra en funktion som fungerar, kan man ju undra. Det måste vara pengarna. Men det har ju fungerat länge, tills någon tyckt till och det blev så fel.