Har vi en moralväktare utanför Kulturskolan?

Ärligt talat blir jag ganska paff – har vi plötsligt någon slags moralväktare i Linköping som ska säkra upp att trötta mammor och pappor varken ska smygjobba eller instagramma, frågar sig en förälder till barn på Kulturskolan.

Insändare2022-12-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Stoppförbud skapar problem vid hämtning av barn" (29/11) och "Upphämtningen skapar kaos utanför Kulturskolan" (3/12):

En vanlig kall decemberkväll utanför Kulturskolan får jag uppleva något jag inte hittar ett bättre ord för än en riktigt Kafka-upplevelse.

Jag sitter i bilen och väntar på sonen som snart ska komma ut från sin pianolektion. Fram kommer en parkeringsvakt och ber mig flytta bilen från platserna som används vid hämtning och lämning utanför Kulturskolan. Jag frågar varför och får till svar att man inte får stå och vänta här. Här får man bara stå när ens barn kommer ut, får jag veta.

Jag konstaterade vänligt att så snart mitt barn är färdig med sin lektion och kommer ut så har jag inget behov av att stå på platsen längre, då kommer jag snabbt åka vidare. 

Men då ändras argumentationen. Då får jag veta att det inte var det att mitt barn inte är klar med sin lektion riktigt än som är felet, utan att jag suttit och tittat på mobilen i bilen under väntan. Här ska det plötsligt väntas aktivt – inte scrollas, blev budskapet.

Ärligt talat blir jag ganska paff – har vi plötsligt någon slags moralväktare i Linköping som ska säkra upp att trötta mammor och pappor varken ska smygjobba eller instagramma? 

Det här måste genast ändras! Lektionerna för yngre barn på Kulturskolan är korta, man hinner knappt lämna av barnen och ropa att de inte ska glömma sina noter – innan det är dags att hämta upp dem efter lektionen igen. Att hinna åka och parkera någon annanstans är i princip lönlöst, man skulle direkt behöva åka tillbaka för att hämta upp igen.

Här går barn som är i den åldern att de inte har en egen mobil ännu och så unga att de inte ska behöva lämnas utan tillsyn inne i stan. Man ska kunna vara säker på att kunna stå utanför Kulturskolan i god tid före lektionerna är klara, så att barnen känner sig trygga att deras föräldrar väntar på dem. Ganska enkelt och så som det nog i alla tider har fungerat förut. Innan moralväktarna började dyka upp och knacka på bilrutorna.