Stoppförbud skapar problem vid hämtning av barn

Parkeringsmöjligheten i anslutning till Kulturskolan är extremt begränsad. Det finns några få parkeringsplatser, men dessa räcker långt ifrån till alla som har behov att hämta sina barn, skriver en förälder.

Jag kan förstå att det är mycket trafik för de boende på Konsistoriegatan, men samtidigt måste vi som bor utsocknes kunna ges möjlighet att hämta våra barn, menar insändarskribenten.

Jag kan förstå att det är mycket trafik för de boende på Konsistoriegatan, men samtidigt måste vi som bor utsocknes kunna ges möjlighet att hämta våra barn, menar insändarskribenten.

Foto: Annika Ekstedt/Henrik Montgomery/TT/Mostphotos

Insändare2022-11-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Linköpings kulturskola ligger på Östgötagatan i anslutning till infarten till Konsert & Kongress på Konsistoriegatan. Hittills har det funnits en viss möjlighet att stanna till en kortare stund med bilen på Konsistoriegatan (även om parkeringsförbud råder) för att hämta upp våra barn i väntan på att deras lektion skall sluta. 

I dag fick jag dock information från Kulturskolan att det kommer bli stoppförbud (inte bara parkeringsförbud alltså!) för bilar utanför Kulturskolan på Konsistoriegatan.

Parkeringsmöjligheterna i anslutning till Kulturskolan är extremt begränsad. Det finns några få parkeringsplatser (4–5 stycken?) ut med Östgötagatan, men dessa räcker långt ifrån till alla som har behov att hämta sina barn. Flera föräldrar, liksom jag, har därför valt att stanna till på Konsistoriegatan i väntan på att barnet skall komma ut från undervisningen och för att alla parkeringsplatser utmed Östgötagatan är fulla. 

Jag tycker att detta har varit en relativt okej lösning, men hade givetvis gärna sett att man kunde ha ”riktiga” korttidsparkeringsplatser utmed Konsistoriegatan. Jag kan förstå att det är mycket trafik för de boende på Konsistoriegatan, men samtidigt måste vi som bor utsocknes kunna ges möjlighet att hämta våra barn. Det är inte särskilt roligt att behöva gå genom mörka passager i anslutning till Katedralskolan eller genom parken vid Konsert & Kongress, varken för barnen eller för oss vuxna. 

Vi vill inte heller förlita oss på kollektivtrafiken sent på kvällen då det runt resecentrum ofta är en mycket otrygg miljö. Jag har dessutom svårt att förstå att det skulle vara några stora problem med nuvarande lösning. Det vore ju fantastiskt om man kunde tillmötesgå oss som har behov av att snabbt kunna plocka upp våra barn vid Kulturskolan i stället för att motarbeta oss.