"Vore riktigt kul att få spela där"

Pontus Rödin, 18, ser fram mot sitt andra provspel i Portugal. "Blir något nytt", säger han.

5 oktober 2018 15:40

LÄS MER: City-backen får ny chans i Portugal

LÄS MER: Proffschans för Citys supertalang

Han har gjort det bra i division 1-klubben Linköping City och också fått ögonen på sig från utlandet. Efter ett äventyr i Portugal hos klubben Vitoria Setubal ska han i väg igen. Nu är det en annan klubb i portugiska högstaligan, Vitória de Guimarães, som visar intresse. I tio dagar kommer Pontus Rödin vara i Portugal och träna för klubbens U23-lag.

– Jag har inte tänkt så jättemycket på det. Men det är kul så klart. Det är ett bra lag, säger Rödin och fortsätter:

– Min agent kommer bara vara med mig i fyra dagar och sedan kommer jag vara ensam där nere. Det kommer att bli något nytt.

Vad vet du om klubben?

– Inget alls mer än att de spelar i högstaligan och har en bättre akademi – vad jag hört. Annars vet jag inte så mycket.

Pontus Rödin har tidigare nämnt att spela fotboll i Portugal är något han skulle vilja göra. Så när intresse började visas från just Portugal var det extra roligt för honom.

– Ja, det vore riktigt kul att få spela där. Jag hade pratat med min pappa om alla erbjudanden och att jag tyckte Portugal vore något. Därför är det kul att det är lag där ifrån som hör av sig.

När han åkte ner till Portugal senast provtränade han med Vitoria Setubals U23-lag och även hos Vitória de Guimarães är det U23-laget som gäller.

– Gör jag det bra där går jag väl vidare tll A-laget – men tanken är U23, säger Rödin.

Hur ser du på det. Spelar du hellre i Portugal med ett U23-lag eller från start i division 1 med Linköping City?

– Det är någonting man får tänka på när alla förslag är framme. Men det är klart att jag inte hade åkt ner om det inte vore aktuellt, säger Rödin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi