Proffschans för Citys supertalang

Det kan vara slutspelat i division 1-laget Linköping City för den 18-årige talangen Pontus Rödin. Det portugisiska laget Vitoria Setubal är intresserade av backen.

22 augusti 2018 22:30

Vitoria Setubal ligger nu sexa i den portugisiska högstaligan och är alltså intresserad av Linköping City-backen. Under nästa vecka ska Linköpingssonen åka ner för att provspela med laget.

– Vi kommer tillåta honom att åka fast det är mitt under säsong. Det är en jättemöjlighet för honom. Det var flera klubbar som var intresserade av hans signatur inför säsongen och jag har trott på honom från start och låtit honom starta i majoriteten av alla matcher. Han valde oss för att han såg en utvecklingsmöjlighet hos oss, säger Linköping Citys manager Melke Alan.

Och Citymanagern trycker på att det finns stora likheter mellan Pontus Rödin och landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf, som gick från Västerås till Benfica och sedan vidare till Manchester United.

– Pontus (Rödin) påminner mycket om Lindelöf i sitt sätt att spela. Det kanske också är därför han får anbud från Portugal – för att de tror att han kan bli nästa Lindelöf, säger Alan och fortsätter:

– Det är inte så att han har fått ett kontraktsförslag utan han ska få möjlighet att visa upp sig. Det här är bra för de unga fotbollsspelarna i Linköping. . . att de får se att division 1 är ett fönster för större ligor. Jag hoppas de unga killarna blir peppade av att det finns en möjlighet här. Att det skulle gå så här fort är vi otroligt glada över. Det är stort både för oss och för Pontus.

Melke Alan säger även att han haft kontakt med Wiktor Eriksson som är förbundskapten för pojkar födda 2000.

– Wiktor tycker att Pontus ser intressant ut och har ögonen på honom. Jag kan dock tycka att Pontus inte bara ska vara aktuell – utan han ska vara där, säger Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi