Vinnarbilen står fortfarande still

Kommer ni ihåg historien med Jörgen Antón som vann en bil vid speedwaytävlingen Diamond cup i Motala? En bil han inte kunde använda. Det är samma sak idag.

12 november 2018 21:00

LÄS OCKSÅ: Bilvinsten blev plötsligt en mardröm

– Jag fick ett skambud av en styrelsemedlem i Piraterna som erbjöd sig att köpa tillbaka bilen för 10 000 kronor. Då skrotar jag den hellre, säger Jörgen. Ny kostar den här bilen 110 000 kronor.

Bilen var en vinst vid tävlingen, utlyst av arrangören från den polska klubben Stal Rzeszow. Jörgen Antón vann dragningen på programbladet och fick nycklarna till bilen. Men det fanns inga nummerplåtar eller några papper på bilen. Det lovade vice presidenten i föreningen, Marcin Janik, dock att fixa när han svarade på våra frågor i ett sms för ett par veckor sen.

– När vi kom hem så lämnade jag nödvändiga uppgifter om vinnaren till försäljaren på Skoda här i Polen som försäkrat oss om att skicka över alla dokument som behövs.

Så har inte skett och nu har Jörgen Antón tagit hjälp av Skodahandlaren i Motala för att reda ut saken.

– De har erbjudit sig att via chassinumret ta reda på var bilen är ifrån. Jag vill framförallt veta att den inte är stulen.

Om papperen kommer tänker han ändå så fort som möjligt göra sig av med den.

– Jag vill inte ha den. Nu står den i garaget och jag blir bara förbannad varje gång jag går ner där och ser den.

Piraternas tillförordnade ordförande Sven Gustavsson säger att han pratat med Jörgen Antón och att klubben erbjudit hjälp.

– Det är egentligen inte vår sak då tävlingen inte arrangerades av oss, men vi känner ett moraliskt ansvar gentemot honom eftersom tävlingen gick på vår bana. Det är inget roligt för oss heller det här, men vi tycker att man ska hjälpa varandra och göra det så bra som möjligt. Vi kommer att fortsätta ha kontakt för att reda ut det här.

Fortsättning lär följa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!