Trinks: "Var en tafatt inledning"

En seg start blev Ledbergs fall i den första kvalmatchen till allsvenskan. Värmdö gasade på i inledningen och bortalaget hamnade på hälarna. "Vi satt kvar i bussen", säger tränaren Mathias Trinks.

23 mars 2019 18:37

LÄS MER:Ledbergs resa får nya kapitel

Ledberg gick in i den första kvalmatchen mot tabelltvåan Värmdö med en bra känsla. Laget var dock inte alls med från start utan hamnade efter i den första perioden med ett 0–3-underläge – och kom aldrig igen.

– Det var en tafatt inledning från vår sida. Jag vet inte om det var kvalnerver eller vad det nu var, säger Ledbergs tränare Mathias Trinks och fortsätter:

– Vi var inte alls med. De var värda 3–0. För många spelare kom inte upp i nivå under den första perioden.

Matchbilden jämnade dock ut sig och i den andra perioden kom Ledberg upp i nivå på nytt.

– Vi tog ett ordentligt snack i pausen och tog oss i kragen. Nerverna släppte kanske litegrann och det stod ju 0–3 så vi visste att vi var tvungna att börja jobba igen. De hade dock en ledning att spela på och spelade ett bra försvarsspel. Samtidigt är det svårt att hantera golvet också vilket gör att det är svårt att få i väg ordentliga skott. Men det var verkligen en uppförsbacke från början. Den blev för brant, säger Trinks.

Trots uppryckningen blev det ändå förlust med 2–4. Därmed måste de vinna nästa match på hemmaplan för att ha en chans att ta sig vidare i kvalet då det är bäst av tre matcher som gäller.

– Det var helt enkelt vi som inte kom upp i standard i första perioden. Nu måste vi vinna på torsdag, annars är vi ute.

Det kändes inte som Värmdö var ett omöjligt motstånd?

– Nej för fan, vi har slagit dem två gånger i serien. Vi är inte rädda för Värmdö.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi