Larsson: "Inte jag som tar beslutet"

Under tisdagen presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson EM-kvaltruppen. Med i laget fanns inte LFC:s Nilla Fischer på grund av skada – och inte heller Mimmi Larsson. "Peter ringde mig och sa att jag inte skulle bli uttagen", berättar LFC-anfallaren.

13 augusti 2019 18:01

LÄS MER: Klart: Fischer missar EM-kvalet

LÄS MER: Landslagsdebutanten: "Är chockad"

Tisdagseftermiddag och växlande molnighet. Bredvid planen på Linköping Arena sprang Mimmi Larsson och gjorde lättare rehabövningar. Men trots de lättare skadekänningarna är hon uttagningsbar till onsdagsmatchen mot Kungsbacka.

– Det är ingen fara. Jag är lite sliten bara då det varit mycket matcher på kort tid där jag spelat 90 minuter i alla. Man behöver vila lite ibland också, säger Larsson och ler lätt.

Ingen hårdare träning för LFC-anfallaren under tisdagen – och dessutom blev beskedet officiellt att hon inte är uttagen till Sveriges EM-kvaltrupp som möter Lettland den 3 september. Hon suckar.

– En av anledningarna till att jag inte blev uttagen sa Peter (Gerhardsson, förbundskaptenen) var för att jag inte spelar på den positionen i klubblaget som jag konkurrera om i landslaget. Sedan vet jag inte om det är enda anledningen, men det är en av dem jag fick höra i alla fall. Det är lite tungt såklart och inte så mycket man kan påverka, säger Larsson och tittar ner i marken besviket.

Hur var första reaktionen från din sida?

– Det är klart att det är tråkigt. Det är något man vill vara med om, har som motivation och strävar efter. Samtidigt är det inte jag som tar beslutet.

Står du på någon reservplats?

– Jag har ingen aning. Men jag är redo om chansen kommer.

Efter en tuffare vårsäsong med en ny position och hög anspänning inför VM tycker anfallaren dock att hon nu börjat hitta mer rätt i sitt spel.

– Jag är mer nöjd med starten på hösten än min vårsäsong och jag tycker att jag börjat hamna rätt nu. Det känns som det går framåt.

Hur känns det då att bli bekväm med en ny position men samtidigt inte bli uttagen till landslaget på grund av den?

– Det var en av anledningarna till att jag inte blev uttagen men det finns säkert fler som låg bakom det. Men nej, jag ska bara försöka fortsätta göra det bra här hemma och känner mig mer och mer bekväm i min roll. Samtidigt är det ingen hemlighet att jag tycker att jag gör mig bäst i en central roll, säger Larsson.

Med i landslagstruppen från LFC är dock fortfarande Stina Blackstenius och Lina Hurtig. Även Kosovare Asllani, som nyligen lämnade laget för spel i den spanska ligan med CD Tacon, är uttagen trots att hon utgick skadad från en match i måndags. Däremot är inte Nilla Fischer uttagen på grund av att hon har problem med en hälsena.

– Hon har varit på ultraljud i dag och vi får se vad den säger. Vi har inte uteslutit henne från söndagens match, men det är klart att det är ganska höga odds på att hon är redo tills dess, säger LFC-tränaren Olof Unogård om backjätten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi