Klart: City-stjärnan på prov i Portugal

För ett tag sedan var Linköping Citys Pontus Rödin i Portugal och provtränade med Vitoria SetubalsU23-lag. Nu har ytterligare en portugisisk klubb visat intresse – storklubben Vitória de Guimarães.

5 oktober 2018 13:15

LÄS MER: Proffschans för Citys supertalang

Den portugiska klubben Vitória de Guimarães spelar i Primeira Liga och syns till i bland annat Europa League. Efter att Pontus Rödin varit och provtränat för Vitoria Setubal fick även den klubben upp ögonen för honom. På söndag åker därför Rödin ner till Portugal på nytt och stannar till fredagen veckan efter. Därmed missar han Linköping Citys match mot Sollentuna nästa vecka. Även här handlar det om spel med U23-laget till en början.

– Det fungerar så där nere. De tar inte in i första hand för att träna med A-laget utan de gör en check var spelaren ligger. Därefter får de ta sig uppåt. Det är inte så att de värvar honom till juniorerna utan på tillväxt till A-laget. Vi skickar aldrig en spelare om det inte handlar om att han ska få tillräcklig utveckling. Då är det bättre för honom att spela från start här än i ett ungdomslag där nere, säger Linköping Citys manager Melke Alan.

Vad har hänt med Vitoria Setubal som han var i kontakt med tidigare?

– De har inte haft bråttom för att deras transferfönster är lite annorlunda. Det stängs inte förrän i slutet på december har jag för mig. Där av var det först jättebråttom och sedan lite lugnare. Vad jag förstått är det här laget hetare på grund av att det är en större klubb med bättre ekonomi och bättre förutsättningar, säger Alan.

Kommer Rödin vara med i matchen mot Syrianska?

– Det får vi se. Jag har inte bestämt mig med tanke på att det finns en skaderisk. Om han spelar kanske han bränner chansen att få den här möjligheten – så vi får se. Det är en stor grej för honom att gå till en ännu större klubb som spelat i Champions League. Det vore sjukt om han kunde få den möjligheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi