"Jag vet inte om det är rätt väg"

Satt och tittade på den nya klassen i Boren Futsal cup, den för lag från division 5 och 6, och kan inte bestämma mig för vad jag egentligen ska tycka.

3 januari 2019 19:20

LÄS MER:Maif-grabbarna charmade publiken

Nytänk eller konstgjord andning för att få cupen att överleva?

Ja, det känns som antingen eller och jag kan inte bestämma mig för vilket jag tycker ligger närmast min åsikt.

Klart var i alla fall att publiken inte riktigt gillade det. Halvfullt, knappt, på läktarna när bara sex av 16 lag var från trakten.

Det verkade inte locka tillräckligt.

Lite av grejen med cupen har ju annars varit att få se "sämre" lag slå ur underläge till publikens stora förtjusning. Minns själv hur det var i början på 90-talet när jag lirade i Fågelsta AIF och vi mötte Linköpings FF i slutspel inför fullsatta läktare. Vi fick stryk, givetvis, men hade publikens högljudda stöd som alla ville se oss skrälla. En häftig match att lira, en häftig match att titta på.

Men kanske tycker dagens lirare från "gärdsgårdsserierna" att det är mer pinsamt än motiverande att möta betydligt bättre spelare.

Vad vet jag.

Men jag gillar arrangörens grepp och mod att testa nytt. Att sitta med armarna i kors och vara nöjda har aldrig varit Borens IK:s melodi. Bättre att testa och göra om ifall det inte blir bra istället för att inte försöka överhuvudtaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén