Maifgrabbarna charmade BFC-publiken

Första dagen av seniorturneringen i Boren futsal cup. Då stal Motala AIF:s pojklagsspelare showen.

2 januari 2019 22:36

Juniorturneringen i Boren futsal cup avgjordes i söndags och födda -03 och -04 så hade de inte varit äldst där heller.

Men när seniorturneringen drog igång under onsdagen så var det Motala AIF:s unga lirare som charmade publiken och satte färg på tillställningen.

Inte minst när de ställdes mot de två senaste årens segrare och tillika trean i den svenska futsalligan, Örebro futsal club. Någon respekt för det betydligt större och namnkunnigare motståndet syntes det inte ett spår av.

– Vi är här för att vinna. Det spelar ingen roll vilken ålder de har, säger Maifs Ahmed Qasem som inte bara visade prov på bländande teknik.

Han bjöd också på den första gruppspelsdagens läckraste mål när han klackade bollen mellan benen på Örebros målvakt.

– Det fanns en tanke. Jag drev bollen in mot straffpunkten och sen klackade jag den. Jag tror inte målvakten var med på det, säger Qasem och ler.

Några retliga tunnlar bjöd han också på till publikens jubel.

– Jag försöker alltid att charma publiken men också att spela fotboll. Publiken stöttar oss och det ger resultaten.

Örebro lyckades nu kvittera och rädda en poäng med bara 15 sekunder kvar. Och Örebros futsallandslagsmeriterade Christoffer Skoog var efteråt full av beundran för det unga motståndet.

– De spelar ju fin fotboll och går man inte in 100 procent så blir man straffad direkt mot såna här talanger, säger Skoog.

Nu slutade det lyckligt för både Maif och Örebro. För genom att besegra Norrköping Futsal Motala med 2–1 i den sista gruppspelsmatchen såg Örebro till att både de och Maif tog sig vidare till lördagens slutspel från grupp 3.

Ett annat favoritlag på läktarplats var Österstad. Division 5-laget kunde ha valt att spela i den nystartade division 5/6-cupen men valde att ställa upp i huvudturneringen.

– Jag tycker vi har ett lag för att spela i den här turneringen. Sen tycker jag att det är roligare att spela mot bättre lag. Vi blir bättre då, säger Österstads Mats Finnevidsson.

Det är möjligt att Finnevidsson inte fullt lika ung och talangfull som de unga Maifspelarna. Men om Qasem bjöd på dagens mål så bjöd Finnevidsson på dagens räddning när han hoppade in som flygande målvakt mot Örebro futsal club.

Med sju sekunder kvar och underläge 0–2 så låg han som en panter i luften och räddade.

– Jag har tränat i många år för det där, skrattade han innan han förklarade varför Österstad ett flertal gånger, senast för två år sedan lyckats ta sig till slutspel i BFC. Den här gången tog det dock stopp redan i gruppspelet.

– Vi spelar efter våra resurser och vi gör det bra. Vi har en bra mix med några marginellt äldre och några något yngre. Men det där lilla sista räckte inte till riktigt den här gången. Men några av oss har väl passerat bäst-före-datum. Men det är ju så jäkla kul.

I kvällens andra grupp imponerade Nyköping och tog maximala 12 poäng. De fick sällskap av Motala AIF FK 1, nästan lika unga som sina tidigare nämnda klubbkamrater, som gick vidare på samma poäng som LSW men med två mål bättre målskillnad.

Från förmiddagens två grupper gick Borens IK 1och FC Assyriska vidare till slutspel från grupp 1 och Rosa laget ihop med Malmslätt från grupp 2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson