"Jag tror att det är rätt steg att ta"

En utökning av antalet lag i damallsvenskan kommer allt närmare. ”Jag tror att det är rätt steg att ta”, säger LFC-ordföranden Paul Lindvall.

13 november 1918 13:56

I förra veckan avslöjade Radiosporten att en tydlig majoritet av klubbarna i allsvenskan och elitettan förespråkar att tolv lag blir minst fjorton i damernas högsta serie. Efter ordförandekonferensen före måndagens fotbollsgala i Stockholm har det kommit ännu närmare.

Det bekräftas av Paul Lindvall, som nyligen tillträdde som LFC-bas efter Christer Mård.

– Frågan var uppe till diskussion och det är ingen tvekan om att det finns ett starkt stöd för en utökning. Jag är också positiv och tror att det är rätt steg att ta med fler lag som är med i utvecklingen på högsta nivå, säger Lindvall.

Så vad händer nu?

– Tillsammans med förbundet ska EFD (Elitföreningen damfotboll, klubbarnas organisation) göra en utredning för att kunna landa i ett förslag. Det känns bra. På herrsidan är det 30 omgångar i allsvenskan medan damerna bara spelar 22. Det är märkligt att det ska vara så stor skillnad.

– Med två lag till skulle det automatiskt bli 26 matcher och det är i alla fall en början, säger han.

LFC-ordföranden uppger också att det på mötet talades om förbättrade ekonomiska förutsättningar, ökat intresse och nya idéer för att marknadsföra damfotbollen. Diamantbollsvinnaren och kommande LFC-förvärvet Nilla Fischers tal under galakvällen lade också extra fokus på jämställdhetsdebatten.

– Tittar du bara på Linköping tycker jag att det är viktigt att kommunens bolag också visar det. Är det rimligt att det på sina håll ska skilja så mycket på stödet mellan herr- och damidrott? Jag tycker inte det, säger Paul Lindvall.

På hemmaplan har även arbetet med att sälja arenanamnet på Linköping arena inletts på allvar.

– Man kan säga att vi sonderar just nu. Förhoppningen är att vi ska ha ett förslag att presentera för kommunen (som måste säga ja) i början av nästa år, säger Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten