Majoritet vill utöka damallsvenskan

Majoriteten av klubbarna i damallsvenskan och elitettan vill utöka antalet lag i den högsta serien, visar en undersökning som Radiosporten gjort.

8 november 2018 12:18

När Radiosporten ställde frågan till ledarna hos de 26 klubbarna (12 i allsvenskan och 14 i elitettan) svarade 18 ja, och bara två nej.

Frågan har kommit upp på en tränarkonferens i våras, och ska tas upp på en ordförandekonferens nästa vecka.

Ger klubbarna oss det uppdraget kommer vi naturligtvis att lägga fram förslaget till Svenska fotbollförbundet att tillsätta en serieöversyn, säger Linda Wijkström, generalsekreterare för elitklubbarnas intresseorganisation EFD.

Det som lyfts som en negativ aspekt av att utöka antalet lag är frågan om det finns tillräckligt med kvalitet och att fler bortamatcher kostar mer pengar.

Bland det positiva nämns att det blir fler matcher och att det är bra om fler unga svenska spelare får spela på högsta nivån.

En eventuell utökning av damallsvenskan skulle mest troligt kunna genomföras tidigast 2021, enligt Radiosporten, eftersom ett sådant beslut tidigast kan tas 2019 och att man då under 2020 skulle kunna spela om uppflyttning till en utökad damallsvensk serie.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT