Här är sköna beskedet om LHC-backen

LHC-backen Almen Bibic mådde efter omständigheterna väl efter den otäcka smällen mot Timrå i Saab arena.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ishockey2018-10-11 19:31

– Svårt att beskriva vad som händer i laget när en sådan sak händer. Det är en kompis som ligger där skadad och ingen vet hur allvarligt det är. Det är en konstig och läskig känsla, sa Nick Sörensen.

Han var förstås belåten med ännu en seger och ännu ett mål i 4–2-matchen mot Timrå.

Ännu viktigare:

Almen Bibic klarade sig okej efter den otäcka smällen när han föll handlöst i isen med ansiktet före. Sent på torsdagskvällen la han själv ut en hälsning på sociala medier från akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Linköping (se inlägget här ovanför).

"Jag mår efter omständigheterna bra. Stort tack till alla som hör av sig, så här mycket kärlek har jag inte fått på sociala medier någonsin, jag blir verkligen glad i hela kroppen. Tack.", skrev Bibic i inlägget. 

LÄS MER: Krönika: Vem brydde sig om resultatet?

En kraftig hjärnskakning och risk för en tids bortovaro alltså – men det kunde ha varit ännu värre.

– Vad jag hört ska det vara relativt lugnt och det känns jätteskönt. I sådana lägen är hockeyn oviktig. Det gick lite tongångar om att "nu ska vi vinna det här för Almen", men på något sätt är det svårt att ta in, sa Nick Sörensen direkt efter matchen.

Han var på isen, men såg inte situationen förrän på jumbotronen efteråt.

– Det var ingen ful grej utan bara olyckligt. Extra läskigt när smällen är upp mot huvudet också. Det är sånt som man absolut inte vill se.

Knappt åtta minuter var spelade mot Timrå i SHL-hockeyn när Almen Bibic slogs medvetslös och föll handlöst i isen efter en närkamp med Patrik Blomberg. Bibic blev liggande kvar innan han med nackkrage på och med hjälp av ambulanspersonal rullades av isen på bår.

LÄS MER: "Vi är inte mer än människor"

LHC-backen låg helt stilla utan att röra sig, det var riktigt otäcka scener och matchen fick avbrytas i cirka tio minuter. Av tv-bilderna att döma slog Bibic huvudet i Timråforwardens axelkåpa och var redan knockad när han slog i isen med ansiktet före utan att kunna skydda sig.

– Han är på sjukhus, men mår efter omständigheterna bra. Med all säkerhet är det en rejäl hjärnskakning. Han hade ett jack på kinden, sa Fredrik Emvall, general managern, till Sporten redan under matchen.

Som alla andra var han skakad över de obehagliga scenerna.

– Klart att man blir orolig. Det var obehagligt. Det är sällan man ser någon ligga kvar så länge. Han var borta när landade i isen, sa han.

Almen Bibic kördes i ambulans till Universitetssjukhuset där han undersöktes grundligt och får stanna kvar över natten för observation.

– Han var väldigt trött och vår läkare (Andreas Johansson) fick jobba för att hålla honom vaken i ambulansen, sa Emvall.

När spelet återupptogs dröjde det inte länge förrän formstarke Nick Sörensen gjorde sitt sjunde mål för säsongen. Men 1–0 blev snabb 1–2 innan LHC i andra perioden vände efter snabba mål av Lukas Bengtsson och Broc Little.

– När pucken släpps måste du försöka att koppla på igen. Skador händer och sen är det bara att hoppas på det bästa, sa Nick Sörensen efter LHC:s sjätte raka hemmaseger – och fortsatt serieledning.

LINKÖPING 20181011 
Linköpings Almen Bibic skadades och rullades ut på bår under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Linköpings HC och Timrå IK i Saab Arena.
Foto: Stefan Jerrevång / TT Kod: 60160
LINKÖPING 20181011 Linköpings Almen Bibic skadades och rullades ut på bår under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Linköpings HC och Timrå IK i Saab Arena. Foto: Stefan Jerrevång / TT Kod: 60160
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!