Trots underläge – seger för Malmslätt mot Rimforsa

Matchen i division 4 Östergötland västra dam i fotboll mellan Malmslätt och Rimforsa på Hellgrenshagen fick se lagen dominera en del av matchen var.

Malmslätts AIK vann mot Rimforsa

Fotboll2024-10-13 17:07

Bortalaget Rimforsa hade ledningen med 2-0 efter Jasmine Ingvarssons mål i 21:a minuten, men därefter vände Malmslätt matchen och vann till slut med 4-2.

- Tjejerna vänder matchen från ett 0-2-läge, för laget ville vinna mer idag. Skönt att plocka ytterligare en placering i serien, och riktigt roligt att Selma blir seriens skyttedrottning och gör ett fint pangavslut som sista mål, kommenterade Malmslätts lagledare Fredrik Gryvik.

Gästerna Rimforsa tog en tidig ledning. Jasmine Ingvarsson gjorde målet, redan i 14:e minuten.

Rimforsa gjorde 0-2 i 21:a minuten, när Jasmine Ingvarsson ännu en gång slog till.

Malmslätt reducerade till 1-2 efter en dryg halvtimmes spel, genom Ella Linde på straff.

Malmslätt kvitterade till 2-2 i 35:e minuten, genom Selma Larsson.

Malmslätt tog också ledningen strax före halvtidsvilan, genom Emelie Hammarström. I 67:e minuten slog Selma Larsson till på nytt, och gjorde 4-2. Larsson fullbordade därmed Malmslätts vändning.

Malmslätt har tre segrar och två förluster och 15-9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rimforsa har två vinster och tre förluster och 18-16 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Malmslätt slutar på femte plats, och Rimforsa på sjätte plats.