Gottfridsberg segrare hemma mot Borensberg

Gottfridsberg besegrade Borensberg på hemmaplan i lördagens match i division 5 Östergötland västra herr i fotboll. 4-1 (1-0) slutade matchen.

LBK Gottfridsberg vann mot Borensbergs IF

LBK Gottfridsberg vann mot Borensbergs IF

Foto: Montage

Fotboll2022-04-23 17:10

- Det var en hård och jämn match där siffrorna kanske blir missvisande men det rinner iväg sista 15 minuterna när Borensberg ligger på och pressar oss. Vi gör en hygglig första halvlek och har lite tur att vi inte låg under, vi gör mål i slutet av första halvlek och är lite passiva i början av andra halvlek så Borensberg kvitterar. Därefter var vi effektivare och vann till slut. En kämpa insats av laget och jag är nöjd med hur det slutade. Skön seger helt enkelt, kommenterade Gottfridsbergs tränare Thomas Svensson efter matchen.

Borensbergs assisterande tränare Christoffer Knutsson tyckte så här om matchen:

- Att vi gör en bra första halvlek och skapar chanser men får inte till det i sista momentet. De gör mål i sista minuter innan halvlek. I andra halvlek gör vi 1-1. Där står matchen och väger, de gör 2-1 på en kontring, när sedan flyttar upp folk gör de resterande mål på kontringar.

Det var andra raka segern för Gottfridsberg, efter 7-1 mot Stjärnorp i premiären.

Gottfridsberg tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Herman Jonasson. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Hugo Karlsson och kvitterade för Borensberg.

I den 75:e minuten gav Pontus Badran Pierrou Gottfridsberg ledningen.

3-1-målet kom med tre minuter kvar att spela, när Felix Thuresson gjorde mål för Gottfridsberg.

4-1-målet för Gottfridsberg kom direkt därefter när Herman Jonasson i 90:e minuten åter igen gjorde mål. 4-1-målet blev matchens sista.

I nästa omgång har Gottfridsberg Västerlösa borta på Kornettevallen, torsdag 28 april 18.15. Borensberg spelar hemma mot Boren B tisdag 26 april 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!