Förlust för Gottfridsberg trots mål av Herman Jonasson och Oscar Ekstam

Gottfridsberg räckte inte till mot LSW på hemmaplan i division 4 Östergötland västra herr i fotboll.

LBK Gottfridsberg förlorade mot LSW IF

Fotboll2024-09-29 19:21

Matchen på söndagen slutade 5-3 (3-2) till LSW.

Gottfridsbergs tränare Thomas Svensson kommenterade matchen:

- Jag tycker vi gör vår spelmässigt bästa match i höst men det spelar ingen roll när man bjuder på fyra av fem mål. Vi gör tre mål och spelade bra så det tar vi med oss och försöker minimera misstagen som gjorde att vi förlorade. En match kvar och vi vill avsluta snyggt.

Gästerna LSW startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Sam Sylvén till.

LSW ökade ledningen till 0-2 i 18:e minuten, när Gabi Morad hittade rätt.

Gottfridsberg reducerade till 1-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Herman Jonasson.

Gottfridsberg kvitterade till 2-2 i 38:e minuten, när Oscar Ekstam fick träff.

LSW tog ledningen på stopptid i första halvleken, ännu en gång genom Sam Sylvén. I 55:e minuten slog Herman Jonasson till på nytt, och kvitterade för Gottfridsberg.

LSW:s Ezana Estifanos Eshete gjorde 3-4 i 70:e minuten.

3-5-målet kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Wilmer Ramos Järnede slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 3-5.

Med en omgång kvar är Gottfridsberg på fjärde plats i tabellen, och LSW är på andra plats.

Motståndare i sista omgången för Gottfridsberg är Kisa. Lagen möts söndag 6 oktober 13.00 på Kisa IP.