Det bästa City vi har sett

Varje år har känts som ett ödesår i Linköping Citys korta historia.

22 mars 2019 17:36

LÄS MER: Klart: City värvar offensiva duon

LÄS MER: City har klart med dubbla målvakter

Nykomlingen på stans fotbollshimmel lever fortfarande med alla problem som medföljer ett lag som börjar från noll – sponsorerna vill avvakta, supportrarna har inte hunnit bli tillräckligt många och skepsisen från både kommun och "fotbollsfolk" är stor. Med det i åtanke måste jag säga att City lyckats fullt ut de senaste åren. 2017 vann laget division 2, 2018 etablerade man sig i ettan och . . . ja, vad kommer 2019?

Nu har jag inte sett varenda minut av försäsongens träningsfotboll, men det jag sett har skvallrat om att det kommer bli kul under våren, sommaren och hösten. Det började redan mot IFK Norrköping (3–2) i januari och har fortsatt sedan dess. Den höga pressen har stört alla lag inklusive de allsvenska. Kortpassningarna på mittplan, duellspelet och den stabila backlinjen har sett bättre ut än någonsin tidigare. Kort sagt: Jag är säker på att 2019 års upplaga av Linköping City blir det bästa vi sett.

Managern Melke Alan har lärt av misstagen från tidigare års tunna trupper och har nu ett större gäng spelare att välja på. Dessutom ser samtliga nyförvärv ut att bli rejäla tillskott och inte några osäkra kort som går in och ur startelvan. Wellington Gigante kommer göra mycket nytta i sin offensiva roll på mitten, Almir Gullit dos Santos är en vassare kopia av Ivan Bukenya i mittlåset och Motalakillen Adam Larsson blir spännande att se på en kant. Dessutom ryktas det om ytterligare ett nyförvärv – en offensiv brasiliansk spelare vid namn Michael Vinícius Silva de Morais och som enligt mina källor i City är en "jättebomb"...

Självklart finns det utmaningar och osäkerhetsfaktorer. Den allra tydligaste – att få ihop lagbygget och att hitta ett gemensamt driv, att jobba för klubbmärket. Den individuella kvalitén finns där, den är vassare än någonsin tidigare i klubbens historia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson