Klart: City värvar offensiva duon

Två riktigt bra spelare ansluter till Linköping City – men också två bra personligheter. "Det är oerhört viktigt med rätt människor. Det har vi lärt oss från tidigare", säger ordföranden Tuncay Yuksel.

22 mars 2019 16:18

Frågan var väl inte om utan när City skulle presentera sydamerikanska duon Wellington Gigante och Carlo Yael. Båda har funnits med under hela den långa svenska vintern och har spelat de flesta träningsmatcherna på försäsongen. När våren kommit på allvar och solen värmde över Linköping arena blev det officiellt.

Brassen Wellington Gigante och mexikanske Carlo Yael har skrivit på varsitt ettårskontrakt.

– Två meriterade spelare som vi tror vi kommer att ha stor nytta av i årets satsning. Inte bara bra spelare, också bra karaktärer, säger sportchefen Khalid Neshati.

City har tagit för vana att värva från världens alla hörn, men har inför den här säsongen varit mer noggranna i urvalet.

– Både Carlo och Wellington är ordningssamma och ordentliga personer. Det var jätteviktigt för oss att det är rätt karaktärer, tidigare har vi kanske plockat in spelare utan att tänka så mycket på det, säger Tuncay Yuksel.

Anfallaren Carlo Yael, Hulken kallad, har sju år som proffs bakom sig och kommer närmast från den mexikanska andraligan.

– Det är en dröm att spela i Europa för alla mexikaner. Melke (Alan, managern) gav mig chansen att komma hit, jag ska göra mitt bästa jobb för Linköping, säger Carlo Yael.

Wellington Gigante har flera år bakom sig i brasiliansk fotboll och gör nu sitt första försök på andra sidan Atlanten.

– Jag gillar allt här, folk är väldigt snälla.

Fortfarande återstår några veckor av transferfönstret, och City räknar med fler nyförvärv.

– Några spelare till kommer att komma in, men jag tycker att vi har tagit de steg i värvningarna vi ska ta, säger Melke Alan.

Vad gäller mittfältaren Santa Cruz, som varit på Citys radar under försäsongen, är det nu klart att han kommer spela i AFK Linköping i division 2, åtminstone fram till sommaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson