Dags att tänka i ett större perspektiv

Linköping VC mot Hylte/Halmstad i en final är mer regel än undantag. Men mina tankar drogs till annat än just finalen denna söndag: Halmstad arena.

21 april 2019 20:00

LÄS MER: "Inte riktigt beredda på det"

Det har varit en del resande till olika sportarenor under de senaste två åren. Från ishockey i Örebro till innebandy i Växjö och nu volleyboll i Halmstad. Men vart jag i mig i detta avlånga land vänder står Linköping kvar med tomma händer (ja, det var ett försök att referera till Den svenska björnstammen). Det jag syftar på är nya och moderna arenor. I Örebro radas hallarna upp efter varandra, i Växjö finns en fräsch innebandyhall som får Linköpings innebandylag att dregla och i Halmstad finns denna multiarena. Varför finns dessa publikvänliga arenor i mindre städer – men inte i Linköping?

Till och med när jag kollade på min pojkväns division 4-lag i handboll i Katrineholm fanns det bättre förutsättningar där.

Jag kan inte bli av med känslan av avundsjuka som sprider sig i kroppen på grund av detta. Att det byggs fullstora hallar i anslutning till skolorna i kommunen är jättebra för bredden och barnidrotten. Men när ska vi våga börja prata om eliten i den här staden? När ska det börja existera en arena som barnen som idrottar ska kunna gå in i och tänka "här inne vill jag spela när jag blir stor"? Det är dags att börja tänka i ett större perspektiv och få liv i den här staden. Cuper som arrangeras kan utvecklas, större event som drar publik från andra städer kan skapas och näringslivet kan få jubla när stadskärnan får liv genom att dra till sig större mässor och företagsarrangemang.

Halldebatten kan fortsätta i en evighet, men jag börjar bli otroligt trött på att det fortfarande är en debatt och inte har utvecklats till att gå över til handling. Det har redan tagit för lång tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi