"Vi var inte riktigt beredda på det"

Den första SM-finalmatchen någonsin slutade med förlust för Jens Ahremark. "Vi visste att det skulle bli svårt att komma hit och ta en match från dem", säger han.

21 april 2019 18:43

I publiken satt 215 personer och tittade på när Jens Ahremark spelade sin första SM-finalmatch någonsin.

– Det är klart att det är lite speciellt, men samtidigt spelar man samma volleyboll. Det är dock väldigt kul. Man blir betydligt mer taggad inför en sådan här match en än vanlig, säger han och ler.

Känner du någon större press då?

– Nej, inte direkt. Jag är ganska bra på att slappna av och spela oavsett. Det är skönt, säger Ahremark.

Dock blev det inget första segerjubel i en finalför honom. Istället suckade LVC-centern högt efter 2–3-förlusten mot Hylte/Halmstad.

–Vi kan spela mycket bättre än vad vi gör. Det är mycket enkla bollar som vi slarvar bort. Det blir avgörande när det är två så pass jämna lag. De får helt enkelt göra för enkla poäng emot oss, säger Jens Ahremark.

Och det var några riktigt slarviga bollar som fick Linköping VC att kasta bort enkla poäng. I ena läget var det en pass som missades och föll i golvet medan det i andra läget var dålig kommunikation som resulterade i att bollen föll i marken mellan två LVC-spelare. Stundtals kändes det som Linköpingslaget inte kom in i det där riktiga finalflytet.

– Vi måste städa upp vårt spel på de enklare bollarna och se till att komma till skott när vi får upp dem, säger Ahremark och suckar igen.

Trots en del slarv gick matchen till ett femte och avgörande set. Men där började LVC skakigt samtidigt som Hylte/Halmstad såg ut att ha bestämt sig för att ta hem segern.

– När setet är så kort gör det mycket större skillnad än vanligt. Det kändes bra inför men det var lite otur att vi tappade några bollar i rad. Då är det tufft att komma in i det.

Det känns som ni blir lite ofokuserade.

– Ja, det är klart att man blir lite frustrerad när det inte funkar i ett så avgörande läge. Då blir det lätt så.

En spelare som glänste på planen var Hylte/Halmstads främsta poängplockare Nicholas Goodell som samlade ihop hela 31 poäng till hemmalaget.

– Han gör det lite annorlunda än vad vi har sett innan så han får komma i väg med lite för många poäng. Vi var inte riktigt beredda på det. Det är sånt som man lär sig under seriens gång. Det är mycket kvar, säger Ahremark.

Hur kände du över ditt egna spel då?

– Det är klart att det finns delar som jag önskar att jag hade gjort bättre, men över lag är jag ganska nöjd med insatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi